algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Els sindicats demanen reunir-se amb Educació per a reconduir la situació

Els sindicats educatius STEI, FETE-UGT, FECCOO i ANPE presentaran aquest divendres un escrit a la Conselleria d'Educació, per a demanar una reunió urgent amb els seus responsables per tal d'aclarir l'"afer injust" de la suspensió a tres directors de centres menorquins.

Segons han expressat els representants dels docents a un comunicat, la intenció de la trobada és la de reconduir la situació i obrir una via de diàleg abans de prendre altres mesures més dràstiques.

Han anunciat, així mateix, que aleshores oferiran una roda de premsa i un acte de suport immediat als directors de Menorca davant la conselleria, programat per a les 11 hores, per part de representants dels quatre sindicats, dels docents i de la resta de la comunitat educativa que s'hi vulgui afegir lliurement.

Els sindicats expliquen que a finals de juny i durant el mes de juliol, han fet arribar als centres la normativa vigent (la Llei orgànica d’educació i el Reglament orgànic de centres) per la qual els projectes que proposi la conselleria han de ser votats i aprovats pel Consells Escolars dels centres.

Responsabilitat dels directors
"Els directors o directores presideixen els consells escolars i en són un membre més. Si no s'aprova un projecte, el director no n'és el responsable, perquè ell no pot imposar el vot als membres del consell escolar.  Allà no existeix la disciplina de vot que algunes organitzacions imposen als seus membres", afirma la nota.

"Si volem que un projecte s'aprovi, el que s'ha de fer és fer-ne un que estigui d’acord amb el Projecte educatiu de centre, el projecte curricular d'etapa, la Llei orgànica d'educació, el reglament orgànic de centre, i sobretot consensuar prèviament les normatives que es volen aplicar amb tota la comunitat educativa", emfatitzen els sindicats.

A més, manifesten que la majoria de projectes s'han fet tal com marca el Decret TIL. I molts d'ells s'han fet ajustats al famós article 20 sense tenir en compte les instruccions publicades posteriorment i signades pel secretari autonòmic d'educació, ja que es varen considerar contràries al decret i es varen presentar recursos de reposició que encara no han estat contestats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris