algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

ANPE: «Els directors no poden ser el cap de turc de la improvisació de la Conselleria»

El sindicat ANPE considera exagerada i inoportuna la decisió del Govern de sancionar els directors dels centres maonesos per la negativa dels seus Consells Escolars d'aprovar el TIL, una decisió que segons el seu parer no fa més que encalentir el complicat inici de curs que ens espera.

«Els directors no poden ser el cap de turc de les improvisacions de la Conselleria d’Educació per implantar una normativa lingüística que necessita per a ser implantada correctament temps i formació del professorat. La Conselleria hauria de ser conscient de les necessitats reals dels centres i de les dificultats per a implantar el TIL a determinats centres educatius de les Illes».

El sindicat recorda a l'Administració que són els Consells Escolars dels centres educatius els que tenen la potestat d'aprovar els projectes educatius dels centres i els màxims òrgans de decisió.

A més, defensant la postura dels centres, expliquen que aquests han hagut de prendre decisions sobre aquest projecte "immersos en les tasques burocràtiques pròpies de final de curs," sense tenir el suficient temps per a poder consensuar i dialogar aquests projectes i quan les plantilles i la quota de professorat ja estaven pràcticament decidides.

L'escrit d'ANPE finalitza dient que si tal com diu la Conselleria, està oberta al diàleg per a millorar el sistema educatiu, aquesta ha d'escoltar a tots els Consells Escolars que no han aprovat els seus projectes TIL, i obrir una vertadera via de diàleg.

En conseqüència, demanen al Govern que abandoni aquesta via sancionadora i retorni al diàleg amb tot el món docent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris