algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

L'STEI creu que la conselleria vol fer por amb mesures «fora de la llei»

El sindicat STEI també ha oferit la seva particular visió sobre la suspensió, per part de la Conselleria d'Educació, de tres directors de centres de secundària de Maó.

En relació a això, opinen que la intenció de la conselleria és infondre por i no partir del diàleg i del consens amb els membres de la comunitat educativa.

"Totes les accions empreses durant aquests dos anys de legislatura a la conselleria d’educació han creat malestar, han anat contra el sentir i la forma de desenvolupar la seva tasca de la majoria, i pretenen infondre por a mestres i professors, liquidar de fet la democràcia i instaurar el “mando i ordeno” dels anys del franquisme".

Fonts sindicals han considerat «inadmissible i fora de la llei» el cessament pel tema de l'obligatorietat de fer uns projectes lingüístics adaptats al Decret de tractament integrat de llengües (TIL).

«És un acte més d'autoritarisme i repressió del president Bauzá i la nova consellera d'Educació, Cultura i Universitats, que continuen la persecució contra els qui defensen la llengua i la cultura dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs. Un acte que provocarà encara més confrontació entre la conselleria i la comunitat educativa».

«L'STEI afirma que el Govern, amb actuacions com aquesta, cau en un possible abús de poder i fa comptes estudiar aquest fet des de la via administrativa i legal per emprendre les mesures jurídiques que facin falta per defensar els drets d’aquests docents».

Per al sindicat, aquests directors han complert la normativa vigent i res no justifica aquesta actuació "desproporcionada, injusta i presumptament il·legal" que la conselleria ha emprès contra els directors, un sector que sempre s'ha distingit per fer la seva feina dins els marges legals establerts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris