algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Govern Bauzá estudiarà modificar la Llei de símbols per no redactar normes "amb indicis anticonstitucionals"

767

El Govern assegura que estudiarà modificar el projecte normatiu.

Arxiu

El Govern Bauzá ha assegurat que estudiarà el dictamen del Consell Consultiu que estableix que un apartat de l'Avantprojecte de Llei sobre l'ús dels símbols institucionals de les Balears "atempta" contra la Constitució perquè, segons ha dit, "no pretenen redactar normes que transmetin indicis d'anticonstitucionalitat".

Antonio Gómez, vicepresident de l'Executiu, ha explicat que el Govern encara no han rebut el dictamen, però que han pogut accedir a ell mitjançant la pàgina web de la institució. Per aquesta raó, el vicepresident ha avançat, que els Serveis Jurídics de la Comunitat, inclosa l'Advocacia, ho estudiarà i analitzarà per veure "com es recullen les recomanacions o veure quines altres línies es poden seguir".

El també conseller de Presidència ha assegurat que el Govern està tramitant aquesta Llei perquè és "una matèria no regulada" i que "pretén que els serveis públics arribin als ciutadans amb total imparcialitat" i que en els espais públics no es puguin realitzar "manifestacions de caràcter ideològic o polític".

En aquest sentit, Gómez ha volgut expressar un "exemple il·lustratiu": "Jo, vicepresident, consider que no he d'usar la façana de la Vicepresidència per expressar manifestacions ideològiques ni personals". Segons ha dit, la façana de la Conselleria és pública, i de tots els ciutadans, i encara que "l'estigui gestionant en aquests moments, no tenc dret a fer manifestacions personals ni polítiques en aquest espai".

Així, Gómez ha explicat que "no es tracta d'impedir la llibertat expressió" sinó que la normativa cerca que "aquesta llibertat es desenvolupi en espais que no tinguin una connotació política". En aquest sentit, ha asseverat que en els centres de salut, les persones han de rebre atenció "lliure de manifestacions ideològiques o polítiques" i que en els centres educatius també s'han d'evitar aquest tipus de pràctiques perquè "no hi hagi influències en el lliure desenvolupament de la personalitat dels infants".

Es pot destacar que el Consell Consultiu va emetre divendres un dictamen en què considera que l'Avantprojecte "no s'ajusta a dret" en l'apartat 3 de l'article 4, que regula la utilització o col·locació de símbols, en estimar que "atempta contra la llibertat d'expressió", protegida per l'article 20 de la Constitució Espanyola.

L'oposició, en contra
Després del dictamen del Consultiu, els partits i grups de l'oposició han demanat al Govern que rectifiqui. El PSIB ha reclamat la retirada d'aquesta normativa ja que, segons explicà Lluís Maicas, portaveu en matèria d'Educació dels socialistes, no es pot establir "una censura prèvia" i prohibir així que "la gent manifesti les seves idees i sentiments de manera indiscriminada".

Des de MÉS també reclamen a Bauzá, que retiri aquest Avantprojecte de Llei de "manera immediata", en contenir aspectes "anticonstitucionals". Finalment, EU també reclama la retirada de la llei de símbols per considerar que "no es poden vulnerar drets bàsics simplement perquè al Govern li molesten les crítiques".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rellotge-calendari, fa mes de 7 anys

Només vos queden vint i un mesos de maltractar-nos. Després haureu de partir cap a Madrid si vos queda un poc de vergonya. Tic, tac, tic, tac, tic, tac.

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

i els llocs de feina que va prometre per abaixar l'atur on son sr.bauza?

Valoració:9menosmas
Per Reguitzereta, fa mes de 7 anys

Et dic que és el rei de perdre el temps en assumptes que conflictivitzen i no solucionen cap dels problemes que tenim a la comunitat.

Valoració:6menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 7 anys

Em sembla que va dir també alguna cosa com: "la gente que acude a los servicios de colegios religiosos ya sabe cuál es su ideología." i per tant aquests no fa falta que llevin els seus símbols, però sí els altres centres. Però jo pens que les escoles concertades, des del moment que són pagades amb fons públics, haurien de treure també tots els signes religiosos. Poden ofendre (paraules seves ) a la gent que no practica o que és d'unes altres creències. Aquestes escoles (colegios) ens fan creure que tenen de tota casta d'alumnes, ( musulmans, gitanets de l'església evangèlica, xinesos budistes) o només és en teoria i deixen generosament que aquest alumnat se'l quedin les escoles públiques? Crec que el senyor Gómez, com alguns dels seus companys de Govern, una vegada més, ha ficat la pota fins a tall de l'engonal. Crec que l'oposició li hauria de demanar explicacions, no sols de tota la llei de símbols, sinó també d'aquesta frase en particular.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris