nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Curs 2013-14: conflictiu i anormal

Així ho preveuen STEI-i, FETE- UGTT i FE-CCOO

Els sindicats STEI-i, FETE- UGTT i FE-CCOO preveuen que el el curs 2013-14 serà "conflictiu i anormal". Aquesta és la conclusió dels representats del professorat després de valorar com ha anat el curs 2012-13 i com es presenta el pròxim setembre amb l'entrada en vigor del Decret de Tractament de Llengües.

Els sindicats han recordat a través d'un comunicat que "deixam un curs 2012-13 amb 3 vagues a l'educació i 1 general; 2 manifestacions per l'educació i més de 10 concentracions al llarg d'aquests mesos. És per això que consideren que "el curs vinent pot ser decisiu en aquesta carrera de fons que amb una mà ens obliga a complir responsablement amb la nostra tasca docent i amb l'altre agafar la pancarta".

Sobre la manca de diàleg de la Conselleria d'Educació amb el sector, els sindicats asseguren que "hem exigit a la Conselleria un procés de negociació. És per a nosaltres una condició inexcusable i imprescindible l'ajornament de l'aplicació del Decret de Llengües pel caos organitzatiu que ja està generant i generarà a tota la comunitat educativa". A més, recorden la importància del restabliment de les plantilles i de la paga extra del 2012 i la substitució immediata de les baixes i garantia de l'estabilitat laboral dels interins. De no rectificar la Conselleria l'actual trajectòria, els tres sindicats ja han anunciat que el proper curs serà "anormal i conflictiu". Abans de reiniciar el curs lectiu el 13 de setembre ja han advertit que impulsaran assemblees entre els docents i els centres.

El més positiu
El més positiu del curs que ara s'acaba és que "des de l'inici fins al final hem estat capaços de mantenir la unitat d'acció que ens ha permès generar una lluita continuada i sostinguda en el temps. Així "hem demostrat que som un sector conscient de què les retalles, els ataca indiscriminats i el menyspreu d'aquest Govern cap al nostre sector, no ens divideix ni ens acovarda".
Sobre el futur que li espera al sector educatiu ho tenen clar. "El repte futur és claríssim. mantindrem la unitat i continuarem cercant formules de lluita que ens cohesionin, sumin i ens mantinguin forts", adverteixen.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dioclecià,, fa mes de 7 anys

S'ho tenen ben merescut. Molts de mestres es pensen que són ells qui han de fer política "educativa" i política "lingüística", Però això no és així. Si es volen dedicar a fer polítiques, el que han de fer és presentar-se a unes eleccions (amb el PSIB, Més, ERC, PSM, PI o EU) i maldar de ser elegits. Llavors sí podran fer política. Però des del centres educatius, així com des de la UIB, no han de fer política. A més, ni uns ni els altres estan en condicions de donar lliçons al Govern de res, en vista del fracàs col·lectiu que per a les Illes suposa l'actual sistema d'ensenyament vigent a les Illes. Els mestres haurien de fer més feina, plorar menys i fer-ho molt millor. No són conscients que són uns privilegiats, tot i pensar-se que són intocables. Ca barret! Fins aquí podíem arribar...

Dioclecià

Valoració:1menosmas
Per un anticatalufete, fa mes de 7 anys

Seguimos con las campañas de adoctrinamiento de alumnos y sin ver la realidad del asunto lingüistico, que se acabó el mómio catalufos fascistoides .

Valoració:1menosmas
Per Àngel, fa mes de 7 anys

I els del sindicat ANPE com sempre d'ESQUIROLS.

Valoració:2menosmas
Per Ànims!, fa mes de 7 anys

Tot el meu suport als Mestres i professors, que es veuen obligats a deixar de fer feina i cobrar uns doblers que segurament els fan falta per tal de que la escola no es convertesqui en un antre d´adoctrinament i en un luxe només per uns pocs.

Valoració:8menosmas
Per A vergonya cavallers, fa mes de 7 anys

I tu per què et penses que es convoca la vaga més que per reivindicar que es deixi al cos docent ensenyar a llegir i escriure. Per què no entres a una aula i t'informes una mica de com funcionen les coses?

Valoració:7menosmas
Per Endavant, fa mes de 7 anys

Vergonya cavalles, vist que en dues retxes, destaques en record de faltes, tal vegada ets tu el que en lloc de manifestacions hauries de repasar un poquet...
El meu suport als docents

Valoració:7menosmas
Per No en queda altre., fa mes de 7 anys

Vaga indefinida....

Valoració:10menosmas
Per A escola!, fa mes de 7 anys

@Vergonya cavallers ....

Però no es poden comparar amb els teus, de problemes: "valdría", "envers de", "llegar", "problemas", ".....".


A escola!

Valoració:4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:9menosmas
Per Vergonya cavallers ...., fa mes de 7 anys

Més valdría que envers de fer tantes vagues i manifestacions, ensenyassin als al·lots a llegar i a escriure, que n'hi ha molts que acaben la secundària i tenen vertaders problemas .....

Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris