algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Educació adverteix als centres que només acceptarà publicacions "objectives"

Així ho ha advertit la Conselleria al CEIP Felip Bauçà de Palma

1008

La revista del CEIP Felip Bauçà

La Conselleria d'Educació ha advertit als centres que només acceptarà publicacions "objectives" al Web Educatiu de les Illes Balears.

Concretament, la Conselleria considera "que les revistes escolars són el resultat d'un esforç i treball col·lectiu de la comunitat educativa per difondre els resultats pedagògics del centre, respectant sempre els principis d'objectivitat, neutralitat, responsabilitat i imparcialitat, al marge de qualsevol altre factor que expressi posicions personals o que tenguin cap tipus de connotació ideològica". És per això que amenacen que "a partir d'ara, només s'acceptaran les publicacions que compleixin aquests requisits".

Un dels primers centres a patir el que FE-CCOO considera "pràctiques de persecució i censura" ha estat el CEIP Felip Bauçà de Palma. Quan el centre va enviar la seva revista per a publicar-la al Web Educatiu, a l'apartat d'Exposició virtual de revistes escolars del curs 2012-2013, la Conselleria els va respondre que es reservaven el dret a no penjar aquelles publicacions que no complissin els requisits que ells consideraven pedagògicament adients.

Davant la resposta d'Educació el centre no ha quedat callat i ha respost al Govern la seva disconformitat. El claustre del CEIP Felip Bauçà considera que "als pares i mares dels alumnes, en aquest cas a través de la revista, no se'ls pot negar conèixer la realitat pedagògica del centre ni la valoració que en poguem fer els qui dirigim els centres sobre les mesures que es prenen i dels efectes que creiem que provocaran". I afegeixen que "creiem que la no publicació d'una revista escolar perquè en ella s'expressin opinions i valoracions sobre aspectes pedagògics i organitzatius mostra només un intent de retallar el dret de lliure expressió". A més a més, "en tots els anys en què hem fet la nostra revista escolar és la primera vegada que se'ns fan 'suggerències' respecte al seu contingut i respecte a la possibilitat de què la seva publicació pot ser 'censurada'".

En el següent enllaç es pot llegir l'editorial de la revista Navegants del CEIP Felip Bauçà. Navegants origen de la polèmica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Carta a un ciutadà català,, fa mes de 7 anys

Benvolgut amic,Tu no em coneixes i jo tampoc et conec. Aquesta carta va dirigida a tu, com podria anar dirigida a un altre com tu. Si l’has rebuda tu, enhorabona, tota teva; et demano la facis arribar als altres.
Si et fixes, l’he escrita en la modalitat de català més principatina o més barcelonina, que és la que s’acosta més al “standard”, perquè ens poguem entendre millor, per si de cas els meus “dialectismes” et poden complicar la lectura, perquè el que més m’interessa és el fons del meu missatge, no la forma. De totes formes, el meu “dialecte” (antiga llengua amb gramàtiques i diccionaris propis, més antics que els de la teva) forma part de la teva llengua, o això diuen els científics-lingüistes, i no estaria malament que, com a mostra de respecte, com així fem nosaltres a vosaltres, i d’educació, fessis un esforç per entendre’l.
Però, amic català, no et preocupis, els mallorquins sempre ens hem sabut fer entendre i sempre ens hem amoldat a allò que feien els que venien de fora de Mallorca; suposo que és per l’hospitalitat que sempre ens ha caracteritzat, o per la bona educació, o pel motiu que sigui, però sempre hem sigut així.
Serveixi aquesta carta com a mitjà d’informació del que estem patint a les Illes Balears. I dic Illes Balears, com podria ir Balears o Arxipièlag Baleàric, perquè és el nostre nom. Vosaltres les coneixeu més com “Les Illes”, “les nostres Illes”, “Catalunya Insular” o “Part insular dels Països Catalans”. Et sona més així? Ens sitúes al Mediterrani? Doncs perfecte.
El que et deia: no sé si saps que a les Balears estem patint una cosa que es diu anexionisme, és a dir, que ens volen anexionar, com en Hitler va fer amb Àustria fa ja 70 anys més o manco, el famós Anschluss, com deien els alemanys “Heim ins Reich” (el poble dins l’imperi seria una traducció més o manco exacte), als “Països Catalans”. Com que la denominació és de “Països Catalans”, em suposo que deu tenir a veure alguna cosa amb vosaltres els catalans. Bé, vosaltres no sé, però si amb els vostres polítics al menys.
Em fixo que un parell de partits polítics de la vostra “nació” (m’he enterat de que sou nació, enhorabona) demanen integracions dins els Països Catalans, creació dels Països Catalans, etc. Fonamentalment, un d’ells, que nom “Esquerra Republicana de Catalunya”, d’ara a endavant “ERC”. Pel que pareix, aquest partit, també té una delegació a València, que nom “Esquerra Republicana del País Valencià”, però a Balears nom “E.R. de Catalunya”, és a dir, no ha canviat el seu nom pel de “E.R. de les Illes Balears”, per exemple. No ho entenc. Podries tu, ciutadà català anònim, fer la consulta al Sr. Carod-Rovira o al Sr. Puigcercós, si us plau? Jo no sóc cap il.lustrat en geografia, però crec que les Illes Balears no formem part, encara, de Catalunya, per tant, crec que una mica de respecte ens mereixem. Has d’entendre, estimat ciutadà català anònim, que això “canta” molt, o no?
Com anava dient, aquest partit demana la integració de les Balears dins els “Països Catalans” i dona una bestialitat de subvencions a la “Obra Cultural Balear”, OCB, també batiada a Mallorca com “Obra Castellera Barcelonina” ((c) Lluís Cerdó), “Obra Cultural Barcelonina” o “Obra Catalanista Balear”, per promoure la llengua i la cultura catalanes a Balears. És a dir, estimat ciutadà català anònim, en Carod-Rovira fa servir diners dels teus impostos per a subvencionar una quinta columna pancatalanista dintre de les Balears que demana l’anexió de les Balears als Països Catalans i ens proclama de cultura catalana. Ho saps això? Estaves enterat? Ah, no, que a Catalunya patiu una semi-censura informativa que no et permet enterar-te de segons quines notícies. Doncs, ara, ja ho saps, i espero que actuis en conseqüència.
També vull que sàpigues que un dels membres de dit partit, un tal Joan Puig (et sona?), va ésser el primer invasor institucional d’un territori balear des de fa més de 70 anys, quan el capità Bayo va intentar invaïr les Illes Balears a la Guerra Civil per incorporar-les a aquell “Estat Català”. És trist, però les darreres invasions sempre ens han vengut des de Barcelona. No sé si ens teniu mania o si voleu res de les Balears, o si ens estimeu moltíssim o què, però això ja cansa un poc. Crec que demanant les coses amb educació, potser, només potser, podríeu aconseguir alguna cosa de forma eficaç.Nosaltres no demanem, no com feu vosaltres, cap anexió de territori que abans havia sigut nostre. Primer, permet-me puntualitzar, les Balears MAI han format part de Catalunya. En canvi, territoris que vosaltres anomeneu “Catalunya Nord” i que reclameu com a vostres, SI QUE HAN FORMAT PART de l’antic Regne de les Mallorques, però no ens dediquem a demanar el seu retorn i la seva propietat baleàrica. Una mica d’història, estimat ciutadà català, et convé saber. Ah, no, que a vosaltres us tergiversen els llibres i us ensenyen una història manipulada, em sap greu. Demana responsabilitats ALS POLÍTICS QUE TU VOTES cada 4 anys, ells en són culpables d’això.Dic que espero que actuis en conseqüència, perquè si tu votes a la gent d’ERC i tenen poder, sigui al parlament de Catalunya, sigui al parlament a Madrid, això ens afecta a les Balears, i com que ens afecta, perjudica la nostra llibertat i la nostra autonomia dins l’Estat Espanyol. Així que, en nom de la nostra autonomia i de la nostra llibertat, i per RESPONSABILITAT, et demano que no votis a ERC i no els donis suport, perquè això ens afecta a les Balears i ens perjudica.Et faig responsable a tu i als teus, i us declaro culpables i com a tal, mereixedors de càstig (de qualsevol forma), si seguiu votant a ERC, i com a tal, mereixedors del meu despreci més absolut. Ara estic en contra dels (pan)catalanistes, i no mesclo catalans amb (pan)catalanistes, però si seguiu votant a ERC, sereu igual de còmplices, igual de culpables, i en sereu responsables igual que els membres del partit al que voteu.
Vosaltres sabreu el que feu. Preneu nota i espero que, per amabilitat i respecte entre nacions (nosaltres també som nació), aprecieu la meva carta i tengueu sentit de la responsabilitat i obreu en conseqüència i ens respecteu com a poble germà vostre que som. I entre germans, ens hem de comportar i saber respectar (com nosaltres, els baleàrics sempre hem fet cap a vosaltres).Espero me sàpigues disculpar si he comès alguna errada a l’hora d’escriure i acceptis les meves disculpes, i el meu apreci cap a vosaltres, com a poble emprenedor i treballador que sou, sempre intentant estar a la vanguàrdia de l’Estat Espanyol.Una aferrada.

Valoració:-1menosmas
Per Cristiano, fa mes de 7 anys

La consellera d'Educació, que és llicenciada en dret, s'hauria de mirar la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

La Llei està plena d'exemples que promouen l'actitud crítica de l'alumnat, com a aspecte necessari per a la seva integració social. El preàmbul de la norma, vigent avui en dia, ho deixa clar: "També s’insisteix en la importància de la preparació de l’alumnat per a l’exercici de la ciutadania i per a la participació en la vida econòmica, social i cultural, amb actitud crítica i responsable".

Valoració:3menosmas
Per Miq, fa mes de 7 anys

Curiosa manera de defender la libertad.

Valoració:2menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

I qui ho decidirà, el Tribunal Constitucional o vosaltres del PP?

Valoració:1menosmas
Per Un que pensa, fa mes de 7 anys

Clar com que no li ballen l'aigua a la conselleria anem a censurar-lo. No veig que diguin res dolent, l'únic que fan es informar a la familia de la situació dels seus fills, o és que ara és dolent que aprenguin els seus costums? que defensin la seva llengua?
Ja estic fart que els nins celebrin Halloween pels carrers i no et trobis cap ni un pel carrer el dia de les verges, tots saben fer els cupcakes o com es digui i fer bunyols? o panades? o crespells?
I ja anant al TIL, me pareix un gran doi, per que els al·lots han d'aprendre la quarta llengua més xerrada del món i no la primera (xinès) i la segona (àrab) o millor resucitam l'esperanto i ens oblidam de la resta de llengües.

Valoració:3menosmas
Per 1984, fa mes de 7 anys

De cada dia veig més clar que el "1944" d'Orwell , "el Món Feliç de Huxley" ....JA els tenim a la porta de casa

Valoració:2menosmas
Per Jo mateix, fa mes de 7 anys

Me pareix molt correcte .. l'escola no és per fer política .. estem fins es collons de tant mestre pancatalanista barco..

Valoració:-15menosmas
Per Alamerda, fa mes de 7 anys

Màxim vint- i dos mesos d´aguantar-los, i després el meu nik!

Valoració:1menosmas
Per ?, fa mes de 7 anys

El cap de professionals universitaris no hauria de tenir estudis superiors i, a més, experiència o formació en la matèria de la qual és consellera?

Valoració:3menosmas
Per Xavi Canyelles, fa mes de 7 anys

Sense paraules perquè ho entenguin d'una puta vegada

http://www.youtube.com/watch?v=Qgl9Xyop0vE

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris