algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Wert i Camps, primer contacte a Madrid per parlar de beques

Dos dels polítics que més han contribuït a exaltar els ànims entre la comunitat educativa durant aquest curs es reuniren ahir per primera vegada a la Conferència Sectorial d'Educació. Avui el ministre s'ha afirmat admirador de la llengua i la cultura catalanes

19960

Wert i Camps se saludaren abans de començar la reunió de treball.

CAIB.

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, va tenir aquest dimecres la primera oportunitat de trobar-se cara a cara amb l'altre personatge que més ha contribuït a incendiar el curs escolar que ara toca a la seva fi, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, amb la seva Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

Fou a la trobada de la Conferència Sectorial d'Educació a Madrid, amb la resta de responsables educatius territorials, i abans de l'inici de la reunió, Camps aprofità per a presentar-se davant el ministre, ja que era la primera vegada que ambdós coincidien.

Un pic ja entrant en la matèria que els ocupava, Wert exposà als consellers autonòmics el projecte de Reial decret pel qual es regularan les beques i les ajudes a l'estudi per al pròxim curs.

Per a l'adjudicació d'aquestes ajudes, segons explicà el ministre, es mantenen els llindars econòmics i, per això, totes les persones que compleixin amb els requisits tindran opció a una beca.

El ministre considera que s'ha de premiar a qui no té renda suficient, encara que també és important premiar a qui obté millors resultats. Per això, segons indicà, tindran més ajudes els que tinguin menor renda, així com els que millors notes treguin. A més, explicà que entre rendes iguals tindran preferència els alumnes amb un major rendiment i, per altra banda, entre rendiments iguals tindran preferència les rendes més baixes.

Un admirador de la llengua i la cultura catalana
El dia després de la reunió, el ministre Wert ha realitzat un altre pic afirmacions sorprenents, assegurant que no és «catalanòfob», i s'ha declarat admirador de la llengua i la cultura catalanes.

El ministre que volia 'espanyolitzar' els infants del Principat ha recordat a més que sap parlar català. «Jo crec que, per molt que ho intentin, i reconec que s'esforcen molt en presentar-me com a catalonòfob, això és absolutament impossible», ha manifestat Wert després de ser interpel·lat per un contertuli a una entrevista de Rac 1.

Així Wert ha exemplificat l'estima que té per la llengua pròpia de Balears: «No conec a molts madrilenys que parlin català sense necessitat».

El ministre ha continuat apuntant que creu «en la riquesa que aporta el català», com l'aporten les altres llengües d'Espanya, quan ha citat el vers del poeta basc Gabriel Aresti: 'No és bon espanyol qui no parla les quatre llengües d'Espanya'.

No obstant això, una vegada més, ha defensat la LOMQE, perquè les famílies que ho sol·licitin poden tenir el castellà com a llengua vehicular al costat del català i en funció de l'oferta educativa. «L'obligació de conèixer la llengua cooficial i el tractament de l'avaluació del català seran idèntics al castellà», ha respost en ser preguntat per com es garantirà el coneixement del català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris