nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

"Si hem de fer escarnis o desobeir lleis injustes, ho farem"

20516

Els representants dels col·lectius querellants, amb els advocats, durant la trobada amb la premsa.

E.P.

Drets Humans de Mallorca, la Confederació General del Treball de Balears (CGT-IB) i l'Associació de Senegalesos de Mallorca (Asema), els querellants contra el conseller de Salut, Martí Sansaloni, i altres alts càrrecs del Govern per la mort del jove senegalès Alpha Pam, a qui se li va denegar l'atenció a l'Hospital d'Inca per no disposar de targeta sanitària, han advertit que "si hem de fer escarnis o desobeir lleis injustes, ho farem assumint totes les conseqüències".

Ahir dilluns representants de les tres entitats oferiren una roda de premsa per a aprofundir millor en la querella interposada arran d'aquest succés, i tots ells coincidiren en la necessitat d'actuar "amb contundència" contra la gestió del Govern en aquest sentit.

"Si ens trobem amb membres de l'Executiu i els hem de dir el que són, fatxes, els ho direm. Que sàpiguen que ens trobaran", ha asseverat en aquest sentit el president de Drets Humans de Mallorca, Bernat Vicens.

En concret, la querella, signada pel lletrat Pablo Alonso de Caso va dirigida contra Sansaloni així com contra el director general de Salut Pública i Consum, Luis Rafael Santiso, el director de l'Ib-Salut, Miquel Tomàs, i l'exdirector de la Fundació Hospital Comarcal d'Inca, Fernando Navarro, qui va ser cessat arran d'aquests fets.

Contra els febles
Durant la seva intervenció, Vicens ha lamentat que els col·lectius més vulnerables, com els pensionistes, els dependents i els immigrants, "estiguin condemnats a morir" i ha manifestat que el cas d'Alpha Pam "ja ha superat tots els límits".

Per la seva banda, el president de l'Associació de Senegalesos, Madiop Diagne, ha manifestat com des de fa temps disposen de documentació que acredita que "molta gent ja no acudeix a centres sanitaris" degut al fet que se'ls exigeix pagar per a ser atesos, mentre que el representant de CGT recriminà que la defunció de Pam era "una crònica anunciada".

En aquesta línia, recriminà com la gestió del PP s'ha basat en "usar els immigrants per una funció electoral i fins i tot han aplicat les polítiques que pregonen els partits d'ultradreta" sobre la base de "lleis racistes i xenòfobes", com el decret sanitari de la ministra Ana Mato; una normativa que segons la querella "va suposar l'exclusió dels ciutadans estrangers en situació administrativa irregular del sistema nacional de salut", excepte en supòsits especials.

Expulsió dels immigrants
"De forma pretenciosa i dolosa es pretenia aplanar el camí del pla que havien preconcebut als únics efectes d'expulsar el col·lectiu immigrant del sistema públic de salut".

La querella recull a més les dades difoses per Metges del Món, que ha comptabilitzat més de 160 casos a Balears de falta d'atenció mèdica adequada en supòsits d'urgències a persones sense targeta sanitària. "Prova de tot això i de la il·legalitat del sistema de cobrament i facturació imposat és que el senyor Sansaloni, el maig de 2013, va ordenar la devolució de les factures cobrades als immigrants".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

Cada dia que passa un immigrant extracomunitari costa 10 euros per dia.
Si aquest immigrant fa feina tant legal com il·legal 9000 euros per any.
Per sanitat pública 1200 euros per any.
Per si assisteix à ensenyament primari 7000 euros per any.
Encara hi ha més despeses com els interessos que pagam i
altres com el cost de la energia i altres servicis.
En resum un immigrant extracomunitari costa 16.000 per any.
Està clar que els immigrants extracomunitaris poden beneficiar
a un 1% de la població balear, estatal, europea com certs propietaris
agrícoles, hipermercats, constructores, etc. però perjudiquen àl
99% dels que no són immigrants extracomunitaris.

Els inductors són els maçons. Sempre sol haver qualque maçó
que remena l'arbre.
Rajoy, Zapatero, i afegeix cent individus més hi veuràs que tots
són maçons.
Ès millor fer la llista dels dirigents que no són maçons que
fer la llista dels dirigents maçons.

Valoració:-2menosmas
Per hota, fa mes de 7 anys

A Jaume

Totalment d acort. Si vull fer caritat, en farer o no, no vull uns politics que la fagin per ningu. Ja fa massa anys que dels meus impostos se n han robat per lucre personal de politics corruptes, per donar subvencions als seus amics i familiars i per mantenir a molta gent que via a aquest pais de forma ilegalnibque no tenen ninofici ni benefici La culpa es dels politics. Son bons per lo que els hi conve i per lo que no els hi conve tambe perque ho agafent tot dels qui feim feina. Ells no fan feine. Fan con que si en fessin. Per gestionar tan malamen un pais no fa falta inteligencia i aixi ens va.

Valoració:-5menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Si volem acabar a la més absoluta misèria podem seguir fent les coses amb el cor però si volem aprofitar una mica el poc que ens queda ho hem de fer amb el cap.
Aquí no hi cap totohom, sa veritat fot, però no deixa de ser sa veritat.

Valoració:-3menosmas
Per hota, fa mes de 7 anys

Amb el deute qu e tenim que al pas que a am no podrem ni pagar els interessos, perque amb els meus impostos tenc que pagar la sanitat a persones que estsn al meu pais de forma ilegal? Culpa es dels politics que no saben fer unes lleis que no perjudiquin al nostre poble abatut de que paguem sempre els mateixos els mals de tothom.

Valoració:8menosmas
Per Estornell, fa mes de 7 anys

És clar que cada un ha de dir si les lleis són justes o no, però això és ben fàcil, basta mirar si respecten els drets fonamentals com per exemple el dret a l'educació, a la salut, a la vivenda digna, al treball... A què és fàcil!

Valoració:3menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Imagino que los que determinan si las leyes son justas o injustas serán ellos mismos.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris