algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

"Volem una Europa en condicions o això se'n va a la merda"

Més de 400 persones s'han manifestat per Palma per exigir un canvi en les polítiques socials dels governants

20030

Imatge de la manifestació.

Miquel A.Cañellas

Sota el lema "Per una Europa més social i democràtica", més de 400 persones participaren ahir capvespre a una manifestació pel centre de Palma per exigir un canvi en les polítiques socials que estan aplicant els governants d'arreu de la Unió Europea (UE). El secretari general d'UGT, Lorenzo Bravo, es mostrà convençut que la solució als problemes de l'Estat espanyol passen per la UE i per això afirmà que "volem una Europa en condicions o això se'n va a la merda".

El sindicalista recordà que "quan Grècia té problemes, en cinc mesos això pot arribar aquí" i considerà que "Europa té la solució perquè Espanya no mana i és per això que cal fer d'Europa uns Estats Units".

De la seva banda, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, apuntà que "Europa no serveix per res, només per donar-nos mala vida. La gent ha de prendre consciència perquè moltes de les retallades que patim tenen el seu naixement a les cimeres dels caps d'estat de la UE".

La manifestació partí de plaça d'Espanya i finalitzà el seu recorregut a la plaça de Cort on es llegí un manifest en defensa d'una Europa més social i democràtica, després de patir tres anys de polítiques antidèficit i de fortes retallades, que no han fet sinó agreujar la situació de precarietat de milions d'Europeus. També incidí en què la "democràcia comunitària continua sent una assignatura pendent, la unió política una quimera i l'anomenada 'governança econòmica' no deixa de ser una proposta imaginària si no hi ha harmonització fiscal i eines comunes de política econòmica i social".

Tots els sectors afectats per les retallades no faltaren a la protesta si bé un dels que més es deixaren sentir va ser l'educatiu. L'increment de ràtios a les aules, la llei de símbols, la llei de convivència o el Decret de tractament integrat de llengües han ajudat a què aquest col·lectiu fos un dels que feren més renou. Vestits amb les camisetes verdes ja començaren a escalfar els motors de cara a la vaga indefinida que s'està gestant pel setembre.

Paral·lelament a la manifestació de Palma d'ahir capvespre, es convocaren dues mobilitzacions més a Vila i a Maó. Balears, conjuntament amb Sevilla i Múrcia, s'han avançat a les manifestacions convocades a d'altres ciutat per aquest dissabte, que emmarquen dins la Setmana d'Acció Europea que convoca la Confederació Europea de Sindicats per tal de pressionar als dirigents europeus que es reuniran en una Cimera a Brussel·les el 27 i 28 de juny.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris