nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Bauzá es canvia la camisa en Educació i barata la brega per la concòrdia

A una recepció al Consolat de Mar per als consells escolars de l'estat, el president endolceix el seu discurs sobre l'ensenyament parlant de cohesió, col·laboració i futur. Deixa així de banda la confrontació que exhibeix habitualment des de l'estrada del Parlament

20622

El president Bauzá saluda presidents de consells escolars sota la mirada de la consellera Camps.

Caib

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha fet aquest dijous una recepció al Consolat de Mar per als presidents i secretaris dels consells escolars de totes les Comunitats i l'Estat. A l'hora dels parlaments, Bauzá ha desenvolupat un discurs ple de bones paraules amb l'Educació de rerefons, la qual cosa contrasta fortament amb el trasbals que ha duit la seva gestió política a aquest sector en particular. Per al cap del Govern, «tots els models d'èxit educatiu neixen d'una gran aposta col·lectiva». Així, ha assenyalat que quan els sectors representats pel Consell Escolar «són capaços d'assolir una cohesió sòlida, un alt nivell de discussió cívica, i una aposta per objectius concrets comuns, el futur dels estudiants millora exponencialment».

Com és manifest, aquestes paraules no coincideixen gaire amb els fets, ni tampoc amb les expressions usades pel president a l'hora de menystenir l'oposició que es viu a molts centres de les Illes en contra de la seva política lingüística i educativa més qüestionada -el decret de llengües-, titllant-la de 'minoria'.

Però el discurs del líder autonòmic ha donat per més. Així, ha dit que el Consell Escolar recorda que «educar un individu és un treball col·lectiu, i representa un paper essencial el debat públic sobre l'educació».

A més, ha desitjat que la reunió dels secretaris «serveixi perquè els llaços entre els Consells Escolars surtin reforçats, perquè es necessita encoratjar la dinàmica de col·laboració i debat constants per a la bona marxa del sistema educatiu».

Tanmateix, tant ell com la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, han insistit recentment en utilitzar l'atac a l'oposició i la confrontació a l'hora de respondre a qüestions pràctiques del sistema educatiu plantejades en seu parlamentària. D'alguna manera, l'estratègia de destrucció de l'oponent ha primat per damunt de ser constructius des de la discrepància i pensant en el bé comú de la formació de les noves generacions.

Un altre punt discordant entre allò desitjable i la constatació efectiva de la realitat és l'austeritat vinculada a la supervivència del sistema. En aquest sentit, Bauzá ha manifestat avui que «a curt termini» s'ha de realitzar una aposta per l'economia, però allò clar és que «en el mitjà i llarg termini» la clau ha de ser l'educació com a sinònim de «futur».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

Si els mestres i professors d'institut haguéssim volgut fer una vaga selvatge quan tocava, ara no estaríem com estam. Li volguessim podrien paralitzar el país i a això ho temen i molt. Però si voleu que vos digui la veritat, no crec que es faci aquesta vaga indefinida. A més de ser prou responsables som tots uns cagats.

Valoració:-2menosmas
Per Salvem l'escola, fa mes de 7 anys

Si estassin tan tranquils no hi hauria aquest canvi ... Fins ara han jugat a la confrontació, però una vaga indefinida en educació és un problema gros.

Per tant, s'ha d'anar a la vaga!

Valoració:9menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Està pensant, evidentment, en la cohesió i en la WERTebració de l'imperi mitjançant els "objectius concrets comuns" espanyols que, aplicats aquí, només poden donar el resultat de destruir la cohesió i la vertebració de la nostra nació. I, d'aquesta manera, és segur que el futur dels estudiants nostres empitjorarà exponencialment.

Valoració:17menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

M'han dit que la conselleria es una bassa d'oil..Tots están molt be, els a regalima

Valoració:0menosmas
Per Salvem l'escola, fa mes de 7 anys

Idò a nosaltres no ens sorprèn. A principì de curs ja varen fer una jugada semblant per evitar la vaga indefinida. Amb la contractació d'uns quants interins varen aconseguir baixar la tensió i en certa forma varen evitar la vaga indefinida.

Ara, en Bauzá i els que li escriuen el guió ja no tenen cap credibilitat.
O retira el TIL o menjarà vaga indefinida (és a dir pel setembre s'atura gairebé tot).

Valoració:10menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

I ara què li ha pegat avui? Aquest discurs li deu haver escrit algú i sols no se l'ha mirat fins al moment de llegir-lo. Això s'ho hauria de fer mirar... o deu ser que per fi té intencions de baixar de l'ase. No ho crec. Simplement, no entén el que ha llegit o és més curt del que pensàvem. Fins i tot deu tenir pretencions de fer-mos veure que ell sempre ha defensat això, quan tots sabem que desbarra cada vegada que obri la boca. "Dinàmica de col·laboració i debat constants per a la bona marxa del sistema educatiu». Com té tanta barra...

Valoració:13menosmas
Per Lluís, fa mes de 7 anys

a casa meva d'això en deim bipolaritat.

Valoració:14menosmas
Per Joselito de Espanyo., fa mes de 7 anys

ës que davant el companys espanyols vol quedar bé. I no és davant ells. quer no et sofreixen cada dia amb qui has de quedar bé Joselito!!! Ara demanes consens? A tot ... li arriba el seu sant.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris