algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El PSIB exigeix explicacions al Govern per un suposat cas d'espionatge

El portaveu del PP, Miquel Ramis, ha afirmat que el 2010 es realitzà un seguiment a diputats socialistes per veure si feien un ús indegut de cabals públics, però que es féu «amb fons del partit i factura oficial»

El portaveu adjunt del PSIB-PSOE al Parlament, Vicenç Thomàs, ha exigit avui una «compareixença urgent» del president del PP balear i del Govern, José Ramón Bauzá, perquè expliqui un suposat espionatge realitzat per part del Partit Popular a diputats socialistes el 2010.

Thomàs s'ha referit en roda de premsa a una informació del diari digital 'infolibre.es', que indica que el portaveu del PP balear i parlamentari, Miquel Ramis, va assegurar que el seu partit va contractar detectius per a investigar «dos o tres diputats socialistes» i comprovar si havien realitzat un viatge privat a Andalusia amb fons públics.

Segons aquesta informació, Ramis va dir també: «No ho vam fer però si haguéssim hagut de posar detectius al jutge i al fiscal, potser ho hauríem fet».

Thomàs ha demanat una explicació urgent sobre aquestes declaracions a Bauzá perquè desmenteixi les paraules de Ramis, si aquestes afirmacions no són certes, ja que de confirmar-se es tractaria d'un fet «molt greu» i d'«un cas d'espionatge polític» que no es pot admetre en democràcia.

«Una persona que afirma això no pot ser ni diputat ni portaveu del PP de Balears», ha afirmat Thomàs, que ha demanat el cessament de Ramis si es confirma tot plegat.

Ramis està «tranquil»

Per la seva banda, el portaveu del PP, Miquel Ramis, ha afirmat en declaracions als mitjans que està «tranquil» perquè la investigació a dos diputats del PSIB, que es va realitzar quan la seva formació estava en l'oposició, per a comprovar si es feia un ús indegut de cabals públics es va realitzar «amb fons del partit i amb factura oficial».

Sobre la frase que esmenta jutges i fiscals Ramis ha estat clar: «ho desmentesc rotundament, i més si això afecta a gent de la carrera judicial. El que el PP va fer en el seu moment va ser fer un seguiment de despeses de diners públics que suposadament van anar a finalitats privades. Una vegada que es va acreditar que no era així, aquí va finalitzar el treball del Partit Popular», ha assenyalat Ramis.

Segons el portaveu del PP de Balears, una agència privada va realitzar el seguiment i va facturar pels seus serveis el que està reflectit en la comptabilitat oficial del partit. «Tot va ser absolutament clar i transparent», ha explicat Ramis. «Demanaria al senyor Thomàs que la prudència que recepta als altres se la apliqui a ell mateix», ha precisat

La funció dels partits

Ramis ha explicat que quan era secretari general dels populars «es va investigar l'ús indegut de fons públics per a gestions privades per part de gent que ocupava un càrrec públic». A més, ha indicat que «la funció d'un partit és saber en què es gasten els doblers públics, encara que no sigui la principal».

El popular ha afegit que l'informe de la contractació de l'agència de detectius el té el partit. «Tenim els documents, està comptabilitzat i tenim l'informe, que decideixi el partit», ha afegit.

Tanmateix, ningú més del partit ha badat la boca. Per exemple, el vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, s'ha referit a aquest assumpte en una comissió parlamentària celebrada avui i ha dit que no pot opinar sobre això, perquè no ho coneix al detall. En qualsevol cas ha assegurat que «els ciutadans de Balears poden estar tranquils perquè aquest Govern no espia ningú».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris