nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Balears registra el menor increment de l'IPC de tot l'Estat

Els preus apujaren tres dècimes el maig. La taxa interanual és de l'1'8%

Els preus augmentaren a les Illes tres dècimes durant el passat el mes de maig, en relació al mes anterior, amb la qual cosa la taxa interanual se situà en el 1,8 per cent, segons dades difoses aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta dada és la més baixa registrada aquell mes a tot l'Estat.

L'increment de l'Índex de Preus de Consum (IPC) es deu a diferents factors. Sobretot, a l'encariment del vestit i el calçat (3,4%) de cara a la temporada primavera-estiu, i la pujada del preu d'aliments i begudes no alcohòliques ( 0,7%) a causa de les collites de fruita fresca, llegums, hortalisses fresques i patates i els seus preparats.

També han repuntat els preus del parament (0,6%), per l'encariment dels mobles, els articles tèxtils per a la llar i articles de neteja, la medicina (0,4%) i altres (0,2%).

No obstant això, varen baixar els del transport (-0,7%), per la caiguda dels preus dels carburants i lubricants, i l'oci i cultura (-0,3%) per la retallada de preus en la majoria dels seus components, especialment dels viatges organitzats i els jocs i juguetes, mentre que els de l'habitatge i l'ensenyament es van mantenir estables.

Increments interanuals

Pel que fa a la taxa interanual, aquest 2013 constata un increment de tots els grups, sobretot el de la medicina, amb un 12,5 per cent.

També es registraren pujades en l'ensenyament (6,2%), aliments i begudes no alcohòliques (4,1%), begudes alcohòliques i tabac (4%), altres (2,9%), habitatge ( 0,1%), oci i cultura (2,7%), transport (0,5%), hotels, cafès i restaurants (0,9%) i vestit i calçat (0,2%). Els preus del parament es van mantenir igual i les comunicacions baixaren un 4,1%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris