algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Un jutjat d'Eivissa declara nul un nou acomiadament del Govern

20192

La campanya d'acomiadaments a l'Ibanat i Espais de Natura fou molt contestada des d'Eivissa.

(c) Sergio G. Canizares

El Jutjat Social número 1 d'Eivissa notificà el passat divendres 7 de juny una nova sentència que declarà nul un altre acomiadament d'un treballador de l'extingida empresa pública Espais de Natura, depenent de la conselleria de Gabriel Company.

Segons informà la secció sindical de CCOO a l'Ibanat, aquesta sentència és la primera que es publica relativa als 22 treballadors que van ser "amortitzats" o acomiadats d'aquesta empresa pública el desembre de 2012.

"Una vegada més es posa de manifest el nyap de mida descomunal que va dissenyar el Govern de les Illes per a resoldre l'excedent d'empleats públics que, segons la seva opinió, patia l'administració autonòmica", indiquen fonts sindicals.

En aquest sentit la FSC-CCOO i la Secció Sindical de l'Ibanat consideren que la sentència dóna la raó a les tesis defensades per aquests agents, les quals ja es varen advertir a reunions prèvies de l'empresa pública, segons les quals el procés de reestructuració del sistema públic instrumental no es podia fer mitjançant l'amortització de places, sinó a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) negociat amb la representació legal dels treballadors.

"Aquest Govern segueix entossudit a mantenir el seu rumb cap a enlloc. No els importa haver de pagar i readmetre. En el pitjor dels escenaris prevists, haurà passat el suficient temps com perquè les decisions preses no afectin els resultats electorals i si afecten, que ho pagui el següent", sentencien durament els agents sindicals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris