algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

MÉS insta al Govern a retirar les impugnacions al requisit del català als ajuntaments

La coalició MÉS ha presentat una proposició no de llei al Parlament per instar el Govern a retirar totes les impugnacions d'acords municipals que incorporen el requisit lingüístic a les seves Relacions de Lloc de Treball (RLLT).

El Grup interpreta que qualsevol treballador públic en l'àmbit municipal té com a tasca "l'atenció i informació als ciutadans, de manera més o manco directa o regular". Amb la modificació de la Llei d'accés a la Funció Pública, una administració només pot exigir un determinat nivell de català si l'empleat haurà de realitzar tasques directes d'atenció al ciutadà.

Des de la modificació de la Llei fa gairebé un any, el Govern de José Ramón Bauzá havia impugnat els acords que establien el requisit de català en tots o en la majoria de les places incloses en la relació de llocs de treball, a municipis com Santa Eulària des Riu, Llucmajor, Son Servera, Banyalbufar, Campanet, Petra i Algaida.

Ara bé, amb l'arribada de la nova Consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, l'estratègia ha canviat. El Govern no ha impugnat l'acord de l'Ajuntament d'Alcúdia, en què la RLT incorporava el requisit de català a tots els llocs de feina, i que va ser aprovada per unanimitat.

A més a més, dimarts passat el Parlament va aprovar, també per unanimitat, una esmena del Grup MÉS en què s'instava el Govern a respectar els acords municipals en relació a les RLLT, tot posant l'exemple d'Alcúdia.

Nel Martí, diputat del Grup MÉS, diu "no comprendre el canvi d'interpretació -i d'intenció- del Govern respecte de les RLLT i la seva adaptació a la modificació de la llei de funció pública".

En qualsevol cas, diu Martí, aquest canvi exigeix al Govern retirar les impugnacions i modificar la llei per eliminar la inseguretat jurídica que genera el redactat actual, que permet tant una interpretació com l'altra: una limitant al mínim les excepcions a l'eliminació del requisit del català, i l'altra respectant al màxim l'autonomia municipal en la interpretació del mateix article."

El Grup MÉS també presentarà una proposició de llei per derogar la modificació de la llei de funció pública impulsada pel Govern Bauzá per arraconar el català.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magda, fa mes de 7 anys

Una proposició NO DE LLEI, ja que va contra SA LLEI. No s'han donat conta de que ,al final, tothom tendrà que passar pel tubo? El català és un merit i no un requisit, PER LLEI.Qualsevol moció dels ajuntaments no pot anar en contra de una llei.

Valoració:-5menosmas
Per un mallorquinista, fa mes de 7 anys

Batualmon de forasters, anti-cateto, barco de rejilla

Valoració:5menosmas
Per anti-CATeto, fa mes de 7 anys

Que no nos impongan la lengua CATeta en este foro, dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro más alla de la sala de estar de cualquier CATeto.

Valoració:0menosmas
Per el cansino, fa mes de 7 anys

Otra bobada Mes... Pero que cansinos son los catalinos.

Valoració:0menosmas
Per Un de tants, fa mes de 7 anys

Aquest tal Polako, en quin idioma escriu? No l'entenc de res. Deu de ser de la seva terra, Polònia, no?

Valoració:5menosmas
Per poalko, fa mes de 7 anys

Callate CATeto, que nadie te hace caso

Valoració:0menosmas
Per poalko, fa mes de 7 anys

Calla CATeto, que nadie te hace caso

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:12menosmas
Per polako, fa mes de 7 anys

Por instar que no quede...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris