nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els dietistes asseguren que el Govern "envaeix" les seves competències

El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de Balears ha criticat el Govern Bauzá per "envair" les seves competències a través d'una circular distribuïda entre les farmàcies de les illes i que atribuiria als farmacèutics funcions pròpies d'aquest col·lectiu professional.

En concret, aquest col·lectiu denuncia que la direcció general de Gestió Econòmica i Farmàcia convida els farmacèutics a "exercir funcions pròpies de dietista-nutricionista sense disposar del corresponent títol universitari oficial que habilita per exercir aquesta professió".

Els estudis de graduat en Nutrició Humana i Dietètica, que s'imparteixen a 20 universitats espanyoles, són del mateix nivell acadèmic que els de Graduat en Farmàcia. En ambdós casos s'atorguen títols de grau, amb matèries i temàtiques específicament diferenciades.

Davant aquesta situació, el Col·legi de nutricionistes "no dóna crèdit a la poca vergonya de l'administració autonòmica" que, lluny d'un simple error, "podria emparar conductes presumptament constitutives d'un delicte d'intrusisme professional". Per aquest motiu, el col·legi ha sol·licitat "enèrgicament" la rectificació de la circular.

"Amb independència dels espais interprofessionals que compartim tots els professionals sanitaris, el que no es pot acceptar des de la pròpia administració, ni el Col·legi ho tolerarà, és que un professional sanitari es dediqui professionalment a exercir l'activitat central pròpia del dietista-nutricionista sense el títol que l'habiliti", indica l'entitat.

Aquesta organització informa també que el Jutjat d'Instrucció Número 3 de Palma ha admès a tràmit un procediment penal que imputa a un farmacèutic per la presumpta comissió d'un delicte d'intrusisme professional per la presumpta realització d'actes propis d'un dietista-nutricionista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris