algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

EU acusa Bauzá de "tergiversar" les dades d'elecció de llengua

Esquerra Unida (EU) acusa José Ramón Bauzá, president del Govern, de "tergiversar" les dades d'elecció de llengua a les escoles concertades de Balears. La formació política assegura que les primeres dades recollides per la Conselleria revelaren que només un 40,02% dels alumnes d'aquests centres havien elegit el català com a llengua en el 1r ensenyament. Per contra, les dades facilitades per les patronals del sector situen l'elecció del català entre el 75 i el 80%.

Segons la formació que coordina Manel Carmona aquesta disparitat "no és" conseqüència d'una "errada involuntària". "Coneixent les intencions del Govern i la seva valoració dels resultats que ells mateixos feren públics, no hi ha dubtes que ens trobam davant una gran manipulació que tracta de demostrar que la majoria de la població de les Illes no volen l'ensenyament en català", afirma EU.

Tot i la rectificació que divendres va fer la Conselleria, EU considera que l'Executiu torna a presentar les dades "amb una intencionalitat manifesta de fer veure l'augment de l'elecció del castellà a les escoles privades i concertades". "El president Bauzá, a qui encara no se l'ha escoltat mai referir-se a la llengua pròpia amb el seu nom de català, dins la seva croada paranoica en contra d'aquesta llengua, no ha tengut inconvenient en mentir descaradament, atribuint el fracàs escolar a la immersió lingüística. I ara va una mica més lluny i difon unes xifres completament falses i manipulades. Aquesta actitud lliga molt amb el seu caràcter mentider que ve demostrant des de que governa", assegura EU.


A més, segons la formació política, Joana Maria Camps, nova consellera d'Educació, està demostrant ser "una bona alumna, subordinada, submisa i inepta, cobrint-se de glòria dia rere dia, mentint descaradament a la ciutadania". "La nova consellera d'Educació amb la primera organització amb la que ha establert diàleg i ha arribat a un gran consens, és amb l'organització ultra espanyolista, anticientífica i enemiga declarada del català, que és el Círculo Balear, ja no hi ha res que ens pugui sorprendre.Tampoc ens pot sorprendre massa que un partit que manté com a portaveu parlamentària de cultura a una diputada que és membre de l'estrambòtica Acadèmi de sa Llengo Baléà d'aquest govern indigne", assegura la formació de Manel Carmona.

Segons EU, no es pot permetre "la mentida, la manipulació i la distorsió de la realitat, quan aquesta no respon als seus esquemes ideològics" i considera que els responsables "haurien de ser cessats de manera fulminant"

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ?, fa mes de 7 anys

Què és eu?

Valoració:1menosmas
Per Fora col·laboracionistes!, fa mes de 7 anys

Si és ver això que diu "Pepp", ara vénen amenaçant amb els esquirols. ¿Qualcú dubta que s'ha de començar la vaga indefinida com més aviat millor? Ens hi han obligat: o vaga indefinida o submissió.

Valoració:3menosmas
Per Molt ben dit, fa mes de 7 anys

Estam davant un moment d'extrema urgència. Fa falta un front comú de tots els partits a favor del català. PSM, ERC, IV, Entesa, EU, Lliga, PSIB... Ajuntau-vos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:3menosmas
Per CREUADA CONTRA ELS ENEMICS DEL CATALÀ, fa mes de 7 anys

Són uns enemics del català, de la terra nostra, dels nostres costums i de la nostra cultura. Cultura? Com una Conselleria d'Educació i Cultura pot rebutjar un fet cultural? Això té diversos qualificatius, jo en triaré un: ineptiud.

Valoració:6menosmas
Per Pepp, fa mes de 7 anys

Concretament del País Valencià.

Valoració:3menosmas
Per Pepp, fa mes de 7 anys

Se senten comentaris que la Conselleria d'Educació vol importar mestres d'altres bandes de l'Estat per imposar el TIL sigui con sigui.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris