algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El judici pel cas Can Domenge començarà finalment dia 19 de juny

La Secció Segona de l'Audiència de Palma ha acordat avui que el judici pel cas Can Domenge començarà el pròxim dia 19, per a que la nova defensa de l'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, tengui més temps per a preparar el cas. A més, Munar haurà de comparèixer dos dies a la setmana en el Jutjat de Pau de Costitx.

El president de la Secció Segona, Diego Gómez-Reino, ha explicat a l'inici de la jornada d'avui de la vista oral que el nou advocat de Munar, José Antonio Choclán, ha presentat un escrit en el qual accepta la seva designació, encara que rebutja que el judici comenci el dia 17.

No obstant això el magistrat ha desestimat les al·legacions que ha plantejat Choclán per a demanar un ajornament, i ha fixat nova data d'inici del judici per al dia 19, concedint-li «amb benevolència» dos dies més dels anunciats ahir, perquè pugui preparar la defensa de l'expresidenta. El judici se celebrarà durant tres jornades en sessions de matí i horabaixa per a "recuperar el temps perdut".

Mesures cautelars

Per la seva banda, el fiscal Anticorrupció Joan Carrau ha renunciat a la celebració d'una vista de petició de mesures cautelars per a Munar per risc de fugida «per a no perjudicar més el desenvolupament de la vista i el procediment» i, atès que l'acusada no tenia advocat avui, ha acordat un compromís personal de l'expresidenta de realitzar presentacions periòdiques davant el Jutjat o l'autoritat més pròxima al seu domicili.

Finalment la sala ha acordat que Munar compareixerà els dilluns i divendres en el Jutjat de Pau de la localitat de Costitx, on resideix i on ja realitza compareixences fixades com a mesura cautelar per altres causes judicials en les quals està imputada.

Per altra banda, l'advocat que representa el Consell de Mallorca ha renunciat a exercir l'acusació civil contra les tres entitats bancàries que van participar en el procés de venda de Can Domenge, per entendre que esdeveniments posteriors a l'inici de la investigació han evidenciat que no hi ha hagut lucre per la seva banda. La representació legal de Sa Nostra i Banca March ha renunciat a reclamar les costes judicials, però la de La Caixa les ha exigit perquè segons opina, «l'acusació ha estat temerària».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 7 anys

El grupo Serra está intentando defender a la indefendible Sra.Munar,con lo cual demuestran suma lealtad a sus patrones.Munar caerá,pero sus secuaces podrán estar seguros de haberlo intentado todo.Y lo de los DOS DÍAS para repasar 5000 folios, una ironía muy gruesa para la susodicha y su nuevo Letrado.

Valoració:-1menosmas
Per Miranda, fa mes de 7 anys

Dins un jutjat amb persones de rialla fàcil, jocosos, sense solemnitat (com a les pel·lícules), amb ironies i que mostren prejudicis contra els imputats/des, no em fa bona espina.
En els casos en els quals no es comproven els possibles falsios testimonis, els suborns o bé que no s’examinen les proves com cal, no en fan bona espina.
Que es pari més atenció als atenuants de col·laboració amb els fiscals i jutges, per eximir-se de la pena corresponent reben una recompensa respecte al delicte del acusador, no em fa bona espina.
S’han provat els fets dels mal anomenats “xivatos?
Podem pensar que hi ha persones interessades amb extreuré a qualsevol preu la pressumpta culpabilitat d’un/a imputada?
Estan garantint la pressumpció d’innocència Constitucional que ampara aquestes persones?
No és extrany que hi hagi fets tant disbaratats com que alguns imputats siguin també acusadors de la pressmpta víctima principal de la que se sap molts en volen el cap?
Podem els imputats-acusadors avalar les afirmacions que fan ara sobre els fets?
No és cert que només amb “xivatos” i indicis no és suficient per condemnar una persona?
És legal i/o correcte que els fiscals utilitzin una mena de força persuasiva amb alguns acusats encra que no siguin objectives, ni concretes?
Per què s’ha de donar més credibilitat a les declaracions d’un acusat que les d’un imputat?
És evident que els culpables d’un delicte administratiu han de pagar per aquests fets, però crec que cal anar en compte.
Ah! per cert, respecte al cas, per què necessita una persona a la presó amb totes les depeses pagades 22 bitllets de 500€? (Quasi 2 milions de la anterior moneda).

Valoració:6menosmas
Per Bartra, fa mes de 7 anys

Un via crucis, a aquesta dona ja l'han condenada fa temps.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris