algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Sus al judici de Can Domenge?

L'antiga cúpula del Consell de Mallorca afronta des d'avui el judici pel cas Can Domenge, un solar venut el 2005 per l'entitat insular a la unió d'empreses Sacresa-Ferratur per la meitat de l'oferta que féu el grup Núñez i Navarro.

La secció segona de l'Audiència Provincial veurà com a partir de les 9.30 hores s'asseuen a la banqueta els sis acusats. Aquests són l'expresidenta del Consell i del Parlament, Maria Antònia Munar; l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal; els exconsellers de Territori Bartomeu Vicens i d'Economia Miquel Àngel Flaquer; el propietari de Sacresa, Román Sanahuja; així com l'advocat d'aquesta empresa quan van ocórrer els fets, Santiago Fiol.

A tots ells se'ls imputen diversos delictes contra l'Administració pública. Així mateix, les penes de presó més elevades són per als excàrrecs públics (fins a 6 anys de privació de llibertat).

Novetats d'última hora

El cas que a partir d'avui es jutja ha sofert diversos girs inesperats en les últimes setmanes, i molt especialment en les hores més immediates del començament del judici. Dos dies abans de l'inici del procés judicial, l'expresidenta Munar va fer saber a l'Audiència que canviaria la línia de la seva defensa abans d'asseure's per segona vegada com a acusada.

Just ahir, l'empresari i propietari de Sacresa registrà dos fulls de 'confessió' on reconeixia haver pagat 4 milions d'euros a Miquel Nadal perquè li fora adjudicat el concurs de venda de Can Domenge.

I no oblidem que l'exconseller Vicens va reconèixer el passat 20 de maig que ell, Munar i Nadal es repartiren 1,8 milions d'un suborn per l'adjudicació fraudulenta del solar. La confessió de Vicens dugué la Fiscalia Anticorrupció a presentar una denúncia per la qual el Jutjat d'Instrucció 8 va ordenar practicar escorcolls als habitatges de Munar i Nadal, per a intentar localitzar els doblers cobrats de forma irregular, o bé indicis que poguessin conduir a trobar-los.

Just la setmana passada, Munar va sol·licitar l'ajornament del judici per considerar que la confessió de Vicens canviava la situació i li generava indefensió. Això, juntament amb el canvi d'advocat, li serà plantejat al tribunal a l'inici del judici, qui decidirà si finalment se celebra el procés segons el que estava previst.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris