muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern posa 200.000 € per a promoure el retorn d'immigrants a casa seva

21140

Cabrer vol facilitar el retorn als països d'origen als col·lectius amb especial risc de vulnerabilitat.

M. CLADERA

El grup parlamentari del PP tragué pit ahir dilluns en la presentació d'allò que qualificaren com un 'pla pilot pioner a l'Estat', i el qual té com a objectiu facilitar el retorn d'immigrants als seus països d'origen.

Enmig de la polèmica generada per la mort d'Alpha Pam, quan encara es qüestiona el tracte que reben les persones sense papers als centres sanitaris de les Illes, la portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer destacà el caràcter voluntari i solidari d'un Pla que està dotat amb una partida oberta de 200.000 euros.

L'objectiu, anuncià, és contribuir a la tornada a casa seva de persones en risc de vulnerabilitat i amb pocs recursos econòmics.

Dos programes
Cabrer destacà que el pla es basa en dos programes concrets, un destinat a ciutadans de fora de l'Europa comunitària en 'vulnerabilitat' que no poden pagar el cost econòmic del bitllet de tornada; i per altra banda, un altre que es fixa en la formació dels immigrants.

"Prenent estratègies de codesenvolupament, formació i capacitació", permetrà la integració en el món laboral dels seus països d'origen, indicà la portaveu.

Cabrer afirmà durant la presentació que moltes associacions d'"argentins, marroquins, subsaharians, equatorians bolivians o colombians", així com cossos consulars, han sol·licitat activament la posada en marxa d'un pla pilot com l'anunciat.

Precedent
El Govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar el novembre de 2008 una mesura semblant a l'anunciada avui a nivell estatal, que en aquell moment afectava els immigrants que quedaven a l'atur, i els quals podien cobrar de cop el total de la prestació si accedien a retornar als seus llocs natals.

El programa va ser gestionat a Balears per part de Creu Roja, però aviat va haver de ser paralitzat per l'excessiu increment de la demanda que havia esgotat els fons disponibles.

Val a dir que aleshores els fons eren molt més abundants que no pas aquests 200.000 euros que ara ha anunciat el Govern que farà servir per a retornar més persones als seus indrets originaris.

En qualsevol cas, el Govern "està articulant la millor manera de gestionar aquest projecte", i per fer-ho s'ha posat en contacte amb Madrid, afirmà Cabrer.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

Primer per esser eficaç se ha de imposar una taxa de uns 16.000 euros per any i per persona procedent de països extracomunitaris.
Si no hi hagués immigrants extracomunitaris disposarien de
uns 4.800 milions de euros que no se gastarien en mantenir-los.
Ès molt fàcil imaginar les Balears sense immigrants extracomunitaris,
com seria.
Ès molt fàcil imaginar una persona rica que té iot, Rolls Royce, xalets,
cavalls i que davalla dos o tres escalons com a contribuent, lo primer que haurà de fer ès desfer-se del iot, llavó del Rolls Royce, dels cavalls i tal vegada del xalet a la platja.

Valoració:0menosmas
Per mario torres garcia, fa mes de 7 anys

ido molt be, totalment d,acord, i no nomes possaria aquestos euros sino quels doblaria..i amb un vaixell ben gros

Valoració:0menosmas
Per Un de tants, fa mes de 7 anys

A Cabrit

doncs per que són tant mallorquins com tu i a més sí que estan integrats. O és que et creus que posant-te tu aquest nom ja ets més mallorquí que d'altres? Els qui no estan integrats són els forasters que no volen assumir que aquí es parla una lléngua pròpia que es diu català, agradi o no agradi als Cabrits o als Bauzás.

Valoració:3menosmas
Per Ropit., fa mes de 7 anys

Si llegiu "Viaje en el Transmiseriano" de Carles Sentís, veureu que ja hi va haver una situació semblant:
El 1950s. Catalunya no podia assimilar tanta emigració espanyola. Varen proposar pagar el viatge de tornada a ca seva a molts d'extremenys i andalusos. Acceptaren moltes famílies. Tornaren a ca seva viatge de retorn pagat, i al poc temps de visitar a la seva família i amics, tornaren en massa.
Obtingueren un viatge d'anada de franc, però el problema va continuar i augmentar.
Fou un fracàs...
"Preniu llum de Na Pintora", i si es fa, que es faci bé i ben controlat.

Valoració:1menosmas
Per Cabrit, fa mes de 7 anys

uyuyuyuy, es pastoret va alçurat.......

xerrar de graduat escolar amb tres faltes a una frase no és massa coherent, pastoret, carinyo.

Valoració:1menosmas
Per joipastor., fa mes de 7 anys

Perque no envien a tots els gonelles maleducats incults ignorats i analfabets a una escola internats i fins que no és treguin el graduat escolar que no els deixin sortir.

Valoració:0menosmas
Per Cabrit, fa mes de 7 anys

Perque no fan lo mateix amb els mARRANos i els envien a tots els que no es volen integrar cap a sa seva estimada Catalunya?.

Valoració:-7menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 7 anys

Perque no fan lo mateix amb es foresters i els envien a tots els que no es volen integrar cap a sa seva estimada España.

Valoració:0menosmas
Per No tenen més idees?, fa mes de 7 anys

Vaja, Vaja...!

Ara també tendran les vacances pagades? Se n´aniran a fer una volteta per la sesva terra i tornaran en estar cansats?
Perquè segur que tornaran. Els tornaran a pagar el bitllet?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris