algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

MÉS reclama al Govern que respecti els ajuntaments que acorden fer el català requisit

El Grup parlamentari MÉS ha presentat avui matí una esmena que serà defensada i votada al plenari de demà del Parlament de les Illes Balears, en la qual s'insta al Govern "a respectar l'acord de l'Ajuntament d'Alcúdia, així com de la resta d'ajuntaments de les Illes, que modifica la relació de llocs de treball i s'hi estableix el requisit de coneixement de la llengua catalana en tota la seva plantilla".

El diputat del PSM Més per Menorca, Nel Martí, recorda que el Govern ha impugnat fins a 6 acords municipals relacionats amb la nova llei que elimina el requisit del català per accedir a la funció pública.

Els acords afecten Llucmajor, Son Servera, Banyabulfar, Campanet, Petra i Algaida.

Martí demana al Govern que respecti l'autonomia municipal dels ajuntaments que, sent també competents en matèria de normalització lingüística, han decidit incorporar en tota o en una part important de la seva relació de llocs de feina el requisit del català.

Respecte vers l'autonomia municipal

L'Ajuntament d'Alcúdia va prende aquest mateix acord la setmana passada, amb el vot favorable de tots els grup polítics, inclòs el PP.

En aquest sentit, els menorquinistes consideren que la llei deixa espai per a una lectura més respectuosa amb l'autonomia municipal i menys restrictiva respecte del sentit de "l'atenció i informació pública", elements que conformen l'excepcionalitat a la norma que elimina el requisit del català de forma general.

Per altra banda, i en la mateixa línia, Nel Martí, explica que el PSM Més per Menorca ha esmenat també el projecte de llei de coordinació de les policies locals perquè es recuperi el requisit del català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris