muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Hospitals en peu de guerra

La setmana que ja acaba ha estat sense dubte marcada pels temes educatius i lingüístics. Però la sanitat no es queda enrere de l'educació. Ambdues són les germanes pobres d'allò que se solia dir l'estat del benestar, i les retallades les han afectades de valent.

Dimecres, dijous i divendres foren tres dies de protestes a diversos hospitals de Mallorca. Son Espases donà el sus a les mobilitzacions, el seguí Son Llàtzer i divendres fou el torn de l'hospital d'Inca.

El fet que ha provocat les protestes ha estat la recol·locació de 47 treballadors fixos de l'Hospital General, Joan March i Psiquiàtric a altres gerències. Això implicava que el nombre equivalent de d'interins fossin acomiadats per deixar lloc a les noves incorporacions: 21 a Son Espases, 13 a Son Llàtzer, 7 a Inca i un a Manacor, a més de les 5 places del serveis centrals.

La mobilització a Son Espases fou la que comptà amb prop de 150 persones, els representants de les quals es reuniren amb el gerent de l'hospital, Víctor Ribot, que s'oferí com a intermediari amb l'Ib-Salut.

UGT, STEI i CSIF han criticat que “la política del Govern té com a eix bàsic l'estalvi mitjançant la reducció de plantilles, cessaments i l'amortització de places derivada del pla de reestructuració dels hospitals Joan March, General i Psiquiàtric. Si la pressió popular aconseguí paralitzar el tancament del Joan March i el General, la seva reestructuració està provocant el trasllat forçós de part del seu personal fixe a altres centres sanitaris i la rescissió del contracte d'un nombre important de treballadors interins.

Els sindicats consideren que l'Ib-Salut “està paralitzant les borses de treball d'àmbit sanitari de Balears” a causa de “no actualitzar els mèrits del seu personal i impedir la incorporació dels nous aspirants que entregaren la seva sol·licitud a les darreres convocatòries”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris