algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Els hotelers avisen de cancel·lacions i queixes pel mal estat del Trenc

La Federació Hotelera ho ha denunciat per escrit a Mauricio Rovira, conseller d’Urbanisme i Territori

20522

La platja del Trenc, estibada el mes d’agost.

La Federació Hotelera de Mallorca comunica en una carta enviada a Mauricio Rovira, conseller d'Urbanisme i Territori del Consell, que el mal estat de les platges del Trenc i les Covetes ha provocat queixes i, fins i tot, cancel·lacions. En la missiva, firmada per Inma de Benito, gerent de la Federació Hotelera, sol·liciten a Rovira que intercedeixi davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Els hotelers pretenen que s'aixequi la suspensió que el TSJIB decidí sobre les concessions de les platges del Trenc i les Covetes. El Tribunal determinà la suspensió de les concessions fins que les obres de demolició dels apartaments il·legals de les Covetes estiguin acabades. Així, de moment, les platges no disposen dels habituals xibius i tampoc no hi ha gandules ni para-sols. A més, ningú no neteja l'arena ni retira l'alga acumulada a l'hivern. Mauricio Rovira ha fet arribar un escrit al Tribunal Superior en què trasllada la petició efectuada per la Federació Hotelera.

En aquest sentit, la carta dels hotelers diu que "ens agradaria demanar la seva intercessió per l'aixecament de l'esmentada suspensió i la posada en marxa de la neteja de les platges i el funcionament de les gandules i para-sols".

La Federació Hotelera explica que les platges del Trenc i les Covetes tenen un àrea d'influència directa amb més de 3.500 places hoteleres -a la Colònia de Sant Jordi- amb més de 1.200 empleats a temps complet. Recorda, a més, que en aquests moments el 100% de la planta hotelera està oberta.

Assegura, així mateix, que "el fet que les platges en aquests moments no tinguin les condicions de neteja i serveis adequades provoca queixes rebudes en els establiments hotelers i fins i tot cancel·lacions i canvis d'establiments a zones pròximes amb aquests serveis coberts".

La gerent de la Federació Hotelera recorda també al conseller d'Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, que les previsions d'ocupació de la zona per als mesos d'abril i maig són del 69,8% i el 73,3%, respectivament. Afegeix que les platges del Trenc i les Covetes no són únicament utilitzades pels turistes de la Colònia de Sant Jordi, sinó que es tracta d'una zona de visita obligada per a tots els visitants de Mallorca. I escriu literalment que "és per això que ens és impossible quantificar les pèrdues que en termes d'imatge pot suposar la suspensió de la posada en marxa de les condicions i l'adequació de les platges per al seu ús habitual dels clients".

La carta insisteix en la necessitat d'aixecar la suspensió de les concessions de les platges de les Covetes i el Trenc. "Pregaríem, per tant, impulsar entre tots la sostenibilitat del nostre sistema turístic i que s'incidís en l'aixecament de la suspensió de les concessions de les plages de les Covetes-el Trenc per no perjudicar la imatge de Mallorca i poder facilitar als nostres clients els serveis i l'adequació dels nostres recursos d'acord amb les seves necessitats. Li agraïm per avançat totes les gestions que pugui fer respecte d'aquest tema i ens posam a la seva disposició per comentar i aprofundir en la problemàtica si fos necessari".

Rovira traslladà la missiva dels hotelers a Gabriel Fiol, president de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior i li demana que revisi la decisió de suspendre les concessions. "Atesos el compliment del calendari de les obres de demolició per restablir la legalitat i la petició de la Federació Hotelera, es demana a la Sala Contenciosa Administrativa la revisió de la decisió presa, de suspensió de les concessions de les instal·lacions de temporada...", diu Rovira en l'escrit.

El Tribunal Superior ha donat un termini de cinc dies a les parts personades perquè puguin presentar-hi les al·legacions i consideracions que estimin pertinents.•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 7 anys

@Cabrit, no es tracta de censura sinó d'educació i de no permetre comentaris que atemptin contra les persones, els pobles i els seus atributs. Qüestió d'ètica.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

costelladevadella, amb quin criteri accentues món i salàt? és per curiositat...

Valoració:1menosmas
Per Cabrit, fa mes de 7 anys

Esper que a sa nova etapa d'Ara Balears no hi campi sa censura que proposa en "Xoriguer", que potser anyora als homes de negre que es passejaven pels cines i teatres amb unes tissores a la mà quan en Paquito era viu.

Valoració:0menosmas
Per Puntualitzador, fa mes de 7 anys

@Guillem, una anotació: l'article literari no és l'únic acceptat.

Valoració:2menosmas
Per Macolí, fa mes de 7 anys

No sé si el conseller va aprofitar l'avinentesa per fer saber als hotelers que no estaria gens malament que hi posassin alguna cosa de part seva. Si són bons per queixar-se de les pèrdues que també ho siguin per parlar dels guanys (quan n'hi ha). Qui fa la concessió del domini públic a l'ajuntament és Costes, ni sé què nom la persona responsable, supòs que alguna cosa havia d'haver dit i en tot aquest temps ni piu!

Valoració:2menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 7 anys

Esper que a la nova etapa d'Ara Balears hi hagi una mica més de control dels comentaris i desapareguin els insults vers el català i els catalanoparlants.

Valoració:9menosmas
Per Martí, fa mes de 7 anys

"el trenc", "les covetes"????

No teniu vergonya, venuts. Enemics de sa nostra llengo

Valoració:-3menosmas
Per costelladevadella, fa mes de 7 anys

Mostru es llautò Balears.cat ARA. Sort que ja queda poc perque dugueu es nóm de Balears i passeu a dirvós simplement lo que sou. ARA Agrupació de Renegats Asociats.

Es nostro article salàt no l'enfosareu mai. Que no ho veis que aquets volen reduir a sa mínima ecspresiò tot lo nostro. Obriu ets ulls d'una vegada i defensau ses nostres modalitats.

Valoració:-23menosmas
Per Guillem, fa mes de 7 anys

És molt trist que ens destrueixin el paradís natural que són aquestes platges!! La població mallorquina no s'ho mereix!
Per cert... Val que en llengua estàndard l'article literari sigui l'únic acceptat... però lo de "el Trenc" no és anar una mica lluny? A cap banda està escrit així!

Valoració:8menosmas
Per Joan Ramon, fa mes de 7 anys

Els hotelers de Sa Colonia lo que haurien de fer es posar qualque dobler per cuidar les platges de Campos , no se com no lis cau la cara de vergonya i ademés encara s'atreveixen a protestar.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris