nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

L’IB-Salut restringí medicaments pel dèficit i incomplí les llistes d’espera

Les actes del Consell de Direcció del Servei de Salut, anteriors a l’era Sansaloni, mostren una política sanitària subordinada als criteris econòmics de Vicepresidència

Que la política sanitària es regeix darrerament per criteris economicistes era conegut i que està subordinada al compliment de l'objectiu de dèficit, també. Però allò que no es coneix tant és com es prenen les decisions en el dia a dia ni la fredor amb què es prenen mesures que tenen efectes sobre la salut dels ciutadans. Les actes del Consell de Direcció del Servei de Salut, que ara s'han donat a conèixer, retraten la situació.

Comprenen el període entre abril i juliol de 2012, quan Martí Sansaloni encara no era conseller, i posen de manifest com es decideix no proporcionar un medicament a determinats pacients per motius econòmics, com es bloquegen contractacions amb els mateixos arguments, com es vesteixen decisions aparentant altres motius o com s'incompleixen els mínims del decret estatal de garanties en llistes d'espera.

Crítiques de MÉS

Les actes dels consells de Direcció del Servei de Salut s'han conegut ara arran de les preguntes parlamentàries formulades per la coalició MÉS. La diputada Fina Santiago considera que "reflecteixen la cruesa amb què prenen les decisions els responsables de Salut" i "evidencien que només s'utilitzen criteris economicistes per definir l'estratègia de la salut pública de les Balears". També posen de manifest, segons ella, que els consellers Castro i Mesquida "mentiren" amb les llistes d'espera. I, en definitiva, que la salut pública de les Illes està "segrestada" per la Vicepresidència Econòmica de Pep Ignasi Aguiló.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escoltava, fa mes de 7 anys

sa veritat es que aquesta gent que heu fa tant i tant malament heu hauria de pagar o heurie de ser responsable de lo malament que heu está fent, be amb el seu patrimoni o a la presó aixo no se pot tolerar.Els mals gestors han de dimitir anarsen del govern, un cuan no heu fa be a la feina el treuen dafora ido ells el mateix.

Valoració:11menosmas
Per Miloca, fa mes de 7 anys

Algú se sorprèn per aquestes informacions?

Valoració:7menosmas
Per Vergonya o humiliació?, fa mes de 7 anys

No sé quin és el qualificatiu més adequat per definir una actitud de vassallatge cap als objectius arribistes de la cúpula dirigent del PP: vergonya, humiliació als ciutadans, riure's a cara alta... ES AUTÈNTICAMENT INTOLERABLE aquesta política sanitària. I de l'educativa, no hem parlem!

Valoració:12menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

Ma mare te assegurança privada i el seu metge li va recomanar d'urgència que s'operés de catarates pagant 800 euros per cada ull operat, llavors va decidir anar a la seguretat social; doncs bé en mig any ha visitat tres vegades als metges de Son Llatzer i amb una pèrdua de visió en un 70% a un ull l'han tornada emplaçar per d'aquí mig any. Mentre tant l'hi han recomanat uns vidres per mirar d'aprop que valen més de 600 euros. L'edat de ma mare és de 82 anys i després de llegir aquesta notícia no sé que pensar.

Valoració:13menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

Ma mare te assegurança primada i el seu metge li va recomenar d'urgència que s'operés de catarates i que si no volia pagar els 800 euros per cada ull anàs a la seguretat social, doncs bé en mig any ha visitat tres vegades als metges de Son Llatzer i amb una pèrdua de visió d'un 70% l'han tornada emplaçar per d'aquí mig any més. Mentre tant l'hi han recomanat uns vidres per mirar d'aprop que valen més de 600 euros. L'edat de ma mare és de 82 anys i després de llegir aquesta notícia no sé que pensar.

Valoració:7menosmas
Per Autodefensa, fa mes de 7 anys

La mentalitat de pobre d'hospici, d'almoiner vitalici i cabró, la mentalitat de mamó agenollat davant les anques dels senyors de Madrid, aquesta mentalitat dels consellers i dirigents del PP, amb Bauzá al capdavant, és la que esta provocant situacions dramàtiques en moltes famílies mallorquines.
COVARDS MALPARITS.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris