algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El PSIB proposarà adoptar “mesurades urgents” per paralitzar els desnonaments

El PSIB defensarà, en el proper Ple del Parlament de dimarts, l'adopció de mesures urgents, en la línia de les aprovades per la Junta d'Andalusia, per garantir "la funció social de l'habitatge" i aturar els desnonaments a Balears.

Segons informaren els socialistes, la Proposició No de Llei presentada per via d'urgència insta al Govern a aprovar mitjançant Decret Llei mesures en aquest sentit, que puguin ser validades pel Parlament abans que finalitzi l'actual període de sessions.

En aquest sentit, el socialista Jaume Carbonero, ha recordat el "panorama social desolador" existent de "milers d'habitatges buits i milers de famílies desnonades per no poder fer front al pagament de quotes hipotecàries constituïdes en condicions inassumibles".

A més, Carbonero ha destacat la necessitat d'actuar amb urgència, ja que segons el Col·legi Oficial de Registradors, el 2012 es van iniciar 1.800 execucions hipotecàries i se'n van realitzar 943 a Balears. Segons la seva opinió és necessari detenir els desnonaments com a tasca política prioritària per "restablir l'ordre social alterat per la crisi financera".

La proposició dels socialistes també constata que la crisi econòmica "està convertint el dret a l'habitatge en un actiu tòxic en els balanços bancaris i remarca la necessitat d'adoptar mesures legislatives que suposin un rescat de les persones amb risc de pèrdua del seu habitatge.

"Volem afavorir més habitatges protegits i evitar que hi hagi habitatges desocupats, amb mesures d'estímul per fomentar-lo i coercitius per als habitatges buits que siguin propietat d'entitats o persones jurídiques", ha explicat Carbonero.

Els socialistes han apuntat que el decret andalús recull dues mesures més que la PNL, que consisteixen en la regulació de les fiances que es dipositen en l'institut de l'habitatge i l'expropiació temporal de l'ús de l'habitatge propietat d'una entitat, on visquin famílies amb insolvència sobrevinguda, o que no ingressin més de 21.000 euros a l'any. "Aquesta moratòria temporal és molt similar a una de les mesures que ja va impulsar el Govern de Francesc Antich els anys 2009 i 2010, mitjançant un conveni de col·laboració amb les principals entitats bancàries de Balears."

Carbonero ha opinat que aquesta proposta respon a una situació d'emergència i amb la Llei d'Insolvència Singular, el podem resoldre definitivament".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prou, fa mes de 7 anys

La vivenda és un dret reconescut a aquesta constitució a la qual el Gobierno s´hi aferra tot lo dia, i el carrer és per caminar o passajar, però no és un lloc per viure.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris