algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El PSIB recorre el concert al col·legi de l’Opus i Bosch diu que l’empara la llei

Incompliria la Llei Orgànica d'Educació, en què s'estableix que "no es pot disgregar els alumnes per sexe"

20518

Obrador i Armengol en roda de premsa.

A.F.

El PSIB anuncià ahir que presentarà un recurs d'alçada contra la decisió de la Conselleria d'Educació de concertar el col·legi Alabern, de Primària, que té l'Opus Dei al Parc Bit de Palma, on se separa els alumnes en aules diferents en funció de si són nins o nines. El concert d'aquest centre d'Educació Infantil suposarà una despesa de 400.000 euros públics.

Així ho avançaren ahir la portaveu del grup socialista Francina Armengol i la diputada Conxa Obrador, que justificaren la decisió al·legant que el concert no s'ajusta a dret i és "injust socialment". El PSIB considera que el concert no està justificat, perquè no s'acredita que hi hagi una demanda de places escolars en aquest centre ni el compliment de les ràtios mínimes establertes. A la vegada, entenen que s'incompleix la Llei Orgànica d'Educació (LOE), en què s'estableix que "no es pot disgregar els alumnes per sexe".

"Per molt que pesi a Bosch i a Wert, aquest tipus de centres no poden ser concertats", apuntà Conxa Obrador, qui atribuí la decisió del Govern a raons "polítiques" que responen a "la ideologia de la dreta més profunda". Armengol criticà que l'Executiu del PPtingui doblers per a col·legis que segreguen els infants per sexe i, en canvi, retalli l'escola pública, acomiadi professors i elimini programes d'ajuts a les famílies, com els de menjadors o de transport. Els socialistes, que donaren suport ahir a la plataforma Crida, també qüestionaren el concert del col·legi d'Infantil de l'Opus.

A tot això, el conseller d'Educació, Rafel Bosch, reconegué que s'han emès sentències contràries a concertar centres on se segreguen els alumnes, però advertí que la Llei dels pressuposts generals de l'Estat inclou una disposició que permet el concert d'aquest tipus de centres. El responsable defensà que el centre compleix els criteris per ser concertat i recalcà que només es tracta de dues unitats. Així mateix, es mostrà sorprès pel fet que els socialistes qüestionassin el concert al centre d'Infantil perquè, segons ell, compleix els requisits i no separa els alumnes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per joaquim de badalona, fa mes de 7 anys

a badalona estém tips de l´opus. no cauen gens bé. i a sobre hi han alguns capellans sudamericans que els hi fan costat. jo m´he trobat, a missa, que em van acusar que m´en duia l´hostia de la comunió a casa, que m´he la posava a la butxaca.a veure si el papa francesc fa neteja de tants grups integristes a l´església catòlica. sincerament, estic fart de l´opus dei, aixó sí que es una autèntica secta. son uns autèntic fanàtics, i diuen que els legionarios de cristo encara son pitjor. i el papa joan pau ii els va protegir.lamentable.

Valoració:3menosmas
Per nofret, fa mes de 7 anys

A aquest pas qualsevol dia madrasses alcoràniques, vetades a al·lotes, també es podran concertar.

Valoració:3menosmas
Per Miranda, fa mes de 7 anys

Les esmenes del PP a qualsevol llei, iniciativa, proposta, proposició, etc., estan destruïnt la democràcia, si és que encara en queda. Els programes escolars haurien de dur-se a terme només per criteris pedagògics i per tant em sembla mentida pensar que encara estem en allò que el color dels nins és el blau i el de les nines és el rosa.
Les escoles han de treballar perquè tots els alumnes puguin rebre la mateixa qualitat d'ensenyament i els estaments polítics han de garantir el dret ha rebre'l-la.
Sent calfreds pensant en les persones que decideixen l'organització del nostre sistema educatiu i m'horroritza que no s'en adonin de la importància de tenir un sistema sòlid i que no s'hagi de canviar cada cop que entra un nou govern.
Tampo no puc entendre que facin aquestes despeses per segregar entre nins i nines i no utilitzin els doblers per tenir pedàgogs ben preparats a les escoles.
Per acabar m'agradaria saber a on han estudiat aquests polítics per no dur mai a cap dels meus fills, la veritat no m'agraden el resultats, són molt mals gestors, amb poca educació, en pocs coneixements i deixen molt que desitjar.

Valoració:4menosmas
Per hota, fa mes de 7 anys

Es probleme mes greu d aquesf escola es que esta molt apro de sa UIB qtlue es una gran fabrica de fer aturats.

Valoració:-4menosmas
Per Krisna díns la crisma, fa mes de 7 anys

Jo també vull que concertin una escola del Hare Krisna!.

Valoració:5menosmas
Per Concís, fa mes de 7 anys

@Leibinz, els batxillerats es varen deixar ben concertats. Concertadíssims. i són un nivell no obligatori d'educació.

Sap vostè els doblers que costa que tots els centres privats tenguin els batxillerats concertats? PsoE i socis mantengueren això.

No van de tornar enrere tot allò que es fa durant els governs pp... És història. No opinió.

Valoració:8menosmas
Per Concís, fa mes de 7 anys

@Escaldat, llavors l'alternativa bona no és psoE+socis que diuen amén amén...

A més, aquí molta de gent no en vol, de socialisme.


Ara bé, hi ha d'haver alternativa. És imprescidible.

Valoració:2menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

I llavors diuen que no volen adoctrinament a les aules!!! Serà que a les escoles de l'opus no adoctrinen...i jo vaig néixer ahir! No és que no en vulguin, és que només volen "aquest" adoctrinament!

Exacte Conxa, menys concertar escoles adoctrinadores i més donar els doblers a l'escola pública.

Valoració:12menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

No al PPsoe però no només perquè no des-concertin les escoles de l'Opus (que el psoe pot ser les des-concertaria o no, qui sap! Són tan aturats a l'hora d'actuar i desfer el mal fet!), si no per mooooltes coses més. Autogovern d'aquí, i no de partits de Madrid, i punt.

Valoració:3menosmas
Per Leibniz, fa mes de 7 anys

Idò no, Concís, en Matas ja ho va provar però amb el pacte es va aturar.
Ben fet per recórrer.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris