nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Bosch rebaixa a 36 els centres educatius que feren tancades

El Govern minimitza la protesta, que segons la plataforma convocant fou secundada per 148 escoles i instituts

20542

La cadena humana feta ahir al matí a l’institut marratxiner.

M.À.C.

L'endemà de la protesta que es portà a terme als centres escolars de Balears (i de la resta de l'Estat), el conseller d'Educació, Rafel Bosch, rebaixà de manera considerable les xifres de seguiment que havien avançat els convocants. Si la plataforma Crida havia apuntat que foren 148 els centres que se sumaren a la reivindicació per reclamar un sistema educatiu sense retallades ni lleis repressives, el conseller afirmà que només foren 36 els que feren tancades de protesta. "No arriba ni al 10%" dels més de 400 col·legis i instituts públics i concertats que hi ha a les Illes Balears.

Després del Consell de Govern, el també portaveu emprà criteris molt més restrictius que la Plataforma per valorar el seguiment de l'acció, perquè mentre que el conseller es referí només als centres que li enviaren un informe d'incidències, l'entitat convocant comptà com a tancades qualsevol activitat reivindicativa (conferències, pintades de murals...) que es va fer fora de l'horari lectiu.

Segons Bosch, dels 36 centres que feren "tancaments simbòlics", 26 eren col·legis i 10 eren centres de Secundària. "Mai comptam els que no hi han anat", afegí Bosch per treure rellevància al seguiment de la protesta i posar de manifest que foren molts més els centres que no la secundaren.

El responsable discrepà dels motius de la queixa, però alhora mostrà "màxim respecte" per la decisió de la comunitat educativa. A la vegada, destacà que s'havien complit els protocols exigits per la Conselleria perquè es permetessin les tancades, perquè no s'havien produït incidents ni s'havia interferit en les activitats lectives ni en les extraescolars dels centres d'ensenyament. En aquest sentit, agraí el comportament dels qui protestaren, perquè dels informes enviats pels directors dels centres on es feren les protestes es desprèn que aquestes "transcorregueren amb normalitat" i que ahir es pogueren reprendre les activitats sense cap mena de problema. 

A diferència del criteri de comptabilitat del Govern, la plataforma convocant mantingué ahir les xifres del primer recompte de centres educatius que s'afegiren a la jornada de protesta de dijous:130 a Mallorca i 18 més a Menorca.

La majoria de centres que hi prengueren part optaren per realitzar activitats reivindicatives durant l'horabaixa i el capvespre, i només alguns, com l'IES Marratxí, passaren la nit a les instal·lacions.

A totes les escoles i instituts que s'uniren a la jornada reivindicativa s'hi llegí un manifest de la plataforma convocant, en què es posava de manifest que, a banda de les retallades en educació, la comunitat educativa -alumnes, professors i pares- també rebutja les darreres disposicions del Govern balear en matèria educativa, com el projecte de llei de símbols, que prohibeix posar els llaços quadribarrats a les parets dels centres; el projecte de llei de convivència i autoritat del professorat, que limita les opinions que poden expressar els professors dins l'aula; i el decret de tractament integrat de llengües, que acaba amb la immersió lingüística a les aules, rebaixa l'ensenyament en català i introdueix el trilingüisme.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per infiltrado, fa mes de 7 anys

A los chavales además de adoctrinarlos en las aulas, ahora lo hacen fuera de ellas...flipante el hecho de como utilizan a los jovenes los adoctrinadores catalufos.

Valoració:-3menosmas
Per Albert, fa mes de 7 anys

La veritat és que les fotos mostren que no eren ni quatre gats. Voleu fer-vos la ilusió que n'hi ereu molts a les tancades, vale, pero sabeu que no és cert. Ereu quatre gats perquè el motiu real de la protesta era la llengua, i la llengua, almenys la catalana, no l'interessa a ningú.

Valoració:1menosmas
Per rater, fa mes de 7 anys

Jota, tothom va fer feina aquest dia, pares, alumnes i professors i s'horabaixa (després de la feina) ferem assemblees i demés actes reivindicatius així com altres varen mirar la tele, al cinema o a encalentirse el cul amb estopa com tu . A que li dius fer vaga? Informat abans de escopir dois.

Valoració:4menosmas
Per Visca Mallorca lliure, fa mes de 7 anys

En Bosch pot dir lo que vulgui. La veritat no es pot amagar.

Valoració:6menosmas
Per jota, fa mes de 7 anys

Esta clar. Devant la galeria feis huelga empero que no computi com a tal perque no vos descomptin a final de mes es doblers . Es que en hi ha qhe volen s estopa i es cul calent. STEI que vos veuen es plumero!!!

Valoració:-7menosmas
Per MARAIONA, fa mes de 7 anys

Mentider, noooooo! Cmpte! Analfabet! (potser curtor?, imbecilitat? poca vergonya? ...)
Titoi no sap comptar. Va fer matemàtiques pla "Trilingüe"?
Vol dir que anirem enlloc amb aquests comptes?

Valoració:10menosmas
Per csv, fa mes de 7 anys

MENTIDER, NO TE VERGONYA. DIMITEX JA POCA COSA

Valoració:9menosmas
Per quin govern., fa mes de 7 anys

Ho volen rebaixar tot, llevat dels imposts, l'atur i els seus sous...

Valoració:13menosmas
Per puput, fa mes de 7 anys

Entre els directors/es que es varen fer por, els afins (que també n'hi ha) i els que pensen que això no va amb ells, així els surten els nombres. En Bosch ja ha fet tard per dimitir per coherencia i aquests peperos , gonelles, apàtrides que es pensen que ja està tot fet, van ben errats. Sempre tendran a la majoria de la comunitat educativa en contra.

Valoració:11menosmas
Per Ni un gat, fa mes de 7 anys

Déu n´hi do! Trenta-sis centres tancats? Trob que són moltíssims! I els que no degueren tancar però estaven en mínims!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris