nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Preocupació en la direcció d’ERC pel vet a l’ANC-Mallorca

20512

Oriol Junqueras.

El rebuig de les bases principatines de l'ANC als seus companys de Mallorca ha estès la preocupació a la direcció nacional d'ERC.

Tant és així que la polèmica decisió ha estat objecte de converses en la direcció d'ERC a Barcelona. El mateix Oriol Junqueras, president dels republicans, va lamentar el viratge experimentat en les relacions de l'ANC amb la branca mallorquina. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, també va fer referència a la polèmica. Va recordar que, malgrat que sigui Catalunya el primer territori que es pugui independitzar, ERC pren els Països Catalans com el seu subjecte polític.

De fet, dirigents d'ERC com Junqueras i el diputat en el Congrés Joan Tardà instaren públicament a donar suport a l'entrada, dies abans de la votació del 6 d'abril.

D'altra banda, el membre del Secretariat Nacional de l'ANC Miquel Strubell no és dirigent d'Esquerra Republicana, tal com n'informava de manera errònia aquest diari en l'edició d'ahir.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per Ferran, fa mes de 7 anys

És clar que som pocs encara els que veiem les coses amb objectivitat, però és que ja sabem com està de manipulada la subjectivitat col·lectiva. Partim de la derrota com diuen els companys de la CUP. Però evidentment la visió de l'EI és la que s'acavarà imposant com no podria ser d'altra forma amb tots els errors i contradiccions que patirem pel camí. Som un sol poble, i al final del viatge ens podrem aplegar tots. Ens cal una actitut 'happy-lucky'

Valoració:4menosmas
Per etsuko, fa mes de 7 anys

crec que qualsevol persona amb dos dits de front i un mínim de sentit comú es capaç d'entendre que si alguna cosa no mos convé és seguir enviant doblers cap a madrit. no és normal que balears sigui la comunitat que més envia i a la que menys li tornen mentres per la península s'inflen de fer aves i autopistes cap a llocs deshabitats o sense sentit i a damunt, expresidents com el d'estremadura, vacilant a la gent que remuga (en teoria nosaltres).
no és normal que la comunitat que més genera (balears) no tengui ni per acabar 20 quilòmetres de tren quan ja tenim es vagons i es trispol plà per posar les vies que també tenim.
no és normal que no poguem acabar un palau de congressos (que mos agradarà més o menys i tendrem opinions dispars) que ja podria estar funcionant i deixant ingressos ajudant a desestacionalitzar el turisme de sol i platja que per desgràcia només tenim en s'estiu. no és normal, a què no? és com matar la gallina dels ous d'or... no?
no es normal que tenint un turisme de bicicletes com el que ara mateix ve a gaudir del nostre clima tenguem unes carreteres secundàries que fan pena. el problema no només és l'amplada, sinó l'asfalt que està gastat i en mal estat.
no és normal que tenint una llengua pròpia, documentada i aceptada des de fa segles se n´hagi d'imposar una altre que no és la d'aquí, o sa d'aquí, com volgueu...
no és normal que no es pugui acabar de posar el sòtil de la piscina de son moix quan som la comunitat més rica de l'estat, ni que a bunyola no es pugui fer una piscina municipal quan a bunyola hi ha tota l'aigua del món (fent referència a s'estremera) ni que al poliesportiu de santa maria li tallin la corrent... per no contar-ne de més grosses...
no és normal que el meu fill no pugui aprendre uns valors en la seva llengua, en la llengua de la seva regió i que l'obliguin a usarne una altre.
no dic que no hagi d'aprendre castellà, dic que ha d'aprendre en la llengua original de la seva ciutat, de la seva comunitat.
no pot ser que algú amb un poc de lògica no vegi que si alguna cosa no ens convé és seguir a espanya. què no ho veis? no veis que només mos saben fer els comptes?
jo no sé si serem països catalans algun dia però lo que sí sé és lo que no mos convé, i que catalunya, valència i balears juntes, federades, confederades o com sigui podem ser imparables!
no és egoisme, només pens en els meus fills i en el futur que els hi puc deixar i creieu-me, quan veig el panorama espanyol en lo únic que pens és en sortir correns!!

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

El juny del proxim any (2014) hi haurà eleccions europees.
Els mallorquins que vulguin la independència podran votar a uns partits
i els que no la vulguin podran votar a altres partits.

Aquestes eleccions serviran per sebre i fixar un camí cap a la independència, del
estat Castellà i de la Unió Europea, també la UE mos perjudica.

Valoració:10menosmas
Per Castilla miserable, hayer..., fa mes de 7 anys

Espanya és ben cert que és un invent de Castella per no haver de dessapareixer i seguir existint amb els dobers del nord de la península i la mà d'obra barata d'Andalussia i altres regions explotades per señoritos añl servei de l'oligarquia instal·lada a la capital d'Espanya, en ves de llaurar-se el seu propi futur, Madrid te mes paràssits per quilometre quadrat que qualsevol altra part del mon, i no me refereixo als madrilenys, sinó que s'arrepleguen des de tot Espanya a Madrid per així tenirlos comprats. Espanya és una estafa.
El mes tris és que tanta gent de bona fè faci tants d'anys que s'empessola el cuento , fals , de que és un esta comú. NO HO ES.

Valoració:0menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

I gràcies Esquerra Republicana, per mantenir i defensar la visió de futur del complet.

Valoració:-5menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

@Francesca: totalment d'acord, si a la fi no és possible articular una sortida conjunta, paciència, què hi farem. No hem de perdre de vista les prioritats, i la prioritat és sortir, sortir d'Espanya com sigui, junts o per parts serà el menor dels problemes. I potser serà més senzill fer-ho per parts. La qüestió és no tancar-se a les possibilitats sobre com fer-ho.

I després ja es veurà més clar què convé.

Valoració:15menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

@NoNaam i companyia: el que és cert és que la capacitat visionària no ha estat mai cosa de majories. Fa falta intel·ligència per veure que uns Paísos Catalans són allò que més ens convendria a tots aquí, i me sap greu però d'això no n'anau gaire sobrats els defensors de "sa llengo baleà" o com sigui que ho volgueu escriure.

Per desgràcia encara sóm massa pocs els que ho veim.

Valoració:14menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

NoNaaam: Que els "catalans ens volen invadir i imposar lo seu" deis? Mira, si ni tan sols ens volen, alguns! Hi deu haver per allà gent com voltros, però d'allà i a la inversa, que es deu creure això que voltros predicau. Ves per on, si encara seran dels vostros i tot!

Idò no, el que ha quedat ben clar és que tot això que deis de que "els catalufos" (com deis voltros, pandilla de maleducats) ens volen "invadir" és una grandíssima mentida, com tota la resta que propagau a les vostres webs sense més fonament que el que pugui tenir qualsevol secta (basta mirar amb quins arguments trobau que "queda demostrat" allò que voleu demostrar, fan rialles.

L'única cosa que defensau en realitat és el castellà i que la nostra llengua es quedi en que era una forma primitiva de parlar, i inutilitzable avui en dia, o sigui, en un potet amb formol perquè la poguem mirar i no usar. Totes les vostres suposades "gramàtiques mallorquines" són d'estudiosos castellans i tenen una validesa dubtosa. Gramàtiques del segle XVIII fetes per missers!!! Una de'n Pastrana del segle XVI (curiós, no n'hi ha cap d'abans de la conquesta de'n Jaume I). Au, a pasturar!

Si tan vos agraden les gramàtiques arcaiques, parlau el castellà del segle XVI també.

Valoració:9menosmas
Per Concís, fa mes de 7 anys

Es nota a faltar amb urgència un moderador.

Els missatges ofensius a persones o comunitats i els seus atributs (llengua, color, cultura...) no són publicables des del punt de vista ètic.

Valoració:16menosmas
Per Escalesavall, fa mes de 7 anys

Han tornat a amollar des psiquiatre tot es gonellum de Mallorca... si donam per fet que aquests missatges no els ha escrit tots sa mateixa persona... Perquè no anau a molestar a un altre fòrum? No veis que aquí tot cristo passa de voltros? Sou ferum, es puta cancer espanyolista de Mallorca, combregau amb els feixistes que casi exterminen sa nostra llengo (digau-li com volgueu). Sa ploma se vos veu d'una hora enfora, coc coc.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris