nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El Govern pot ajornar els nous imposts

Medita que no entrin en vigor fins al 2014 si el Consell de política fiscal i financera flexibilitza l’objectiu de dèficit

El Govern medita ajornar l'entrada en vigor dels nous impostos, que graven les grans superfícies, els cotxes de lloguer i els envasos.

El Consell de política fiscal i financera es reuneix aquesta setmana i sobre la taula hi ha la possibilitat de flexibilitzar l'objectiu de dèficit per al 2013, situat ara en el 0,7%. Catalunya és la comunitat que ha mostrat fins ara més interès en la flexibilització del dèficit, ja que encara no ha tancat els seus pressuposts per a enguany, tot i que Balears i altres també hi tenen interès.

En aquest sentit, Aguiló podria acceptar ajornar la posada en funcionament dels nous tributs fins al 2014 si es permet augmentar el dèficit més enllà de l'actual 0,7%. No ha pres encara una decisió en ferm, però des del sector empresarial es confia en la rectificació del vicepresident econòmic, que ja hauria aconseguit la benedicció de José Ramón Bauzá.

Dependrà de fins quant es permeti augmentar el dèficit de les comunitats. En principi, el Govern medita no aplicar els imposts enguany i fer-ho el 2014, sempre que, com es rumoreja, el dèficit es pugui incrementar fins a l'1,9%.

Les pressions del sector empresarial han estat intenses i mai no han aturat. De fet, no només Bauzá i Aguiló han estat informats de les pèssimes repercussions econòmiques dels nous imposts, sinó que el ministre José Manuel Soria també n'ha estat assabentat.

Els empresaris confien, així mateix, que els tributs sobre les grans superfícies, els envasos i els cotxes de lloguer no arribin a aplicar-se. Pretenen també que la seva posada en funcionament el 2014 quedi condicionada per l'evolució de l'economia balear.

El vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, s'havia mostrat fins ara absolutament inflexible i sols havia acceptat una rebaixa en les condicions dels tributs.

La possible flexibilització del dèficit ha estat determinant pel canvi d'actitud d'Aguiló, però també hi ha influït la possibilitat que un recurs d'inconstitucionalitat en dificulti el cobrament.

Les organitzacions empresarials han mantingut diferents reunions amb dirigents del PSIB per convèncer el principal partit de l'oposició de la necessitat de recórrer al Tribunal Constitucional. Per anar-hi, fa falta la firma de cinquanta diputats o cinquanta senadors i des del PSIB s'ha fet la feina necessària per poder presentar el recurs. En aquest mateix sentit, els empresaris també han mantingut contactes amb l'entorn d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que ja ha mostrat predisposició a presentar el recurs d'inconstitucionalitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alacantí, fa mes de 7 anys

Impostos ací, superàvit a Extremadura.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris