cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Castro demana les deu darreres declaracions de renda de la infanta

Diu en una interlocutòria que, encara que hagi ajornat la citació de la filla del rei, practicarà totes les “diligències d’investigació que s’estimin oportunes”

20054

Cristina i Iñaki, el 2004, en la boda del príncep Frederic de Dinamarca.

El jutge José Castro té clar que farà tot allò que consideri necessari per aclarir el cas Nóos, encara que hagi cancel·lat la citació de la infanta Cristina a l'espera que es resolgui el recurs del fiscal contra la seva imputació.

En una interlocutòria dictada ahir, el magistrat sol·licita a l'Agència Tributària les deu darreres declaracions de la renda de la filla del rei i d'Iñaki Urdangarin. I remarca que res no impedeix que dugui a terme "les diligències d'investigació que s'estimin oportunes". Amb aquest argument, accepta la sol·licitud a Hisenda de les declaracions de la renda dels ducs de Palma, realitzada per l'acusació popular, que exerceix el sindicat Manos Limpias, segons consta en l'escrit.

Aquest col·lectiu ha demanat les declaracions d'impostos del matrimoni com una prova més "del coneixement de totes les activitats econòmiques efectuades per ambdós" i ha sol·licitat, a més, que quan aquesta documentació estigui disponible, es remeti a l'Audiència de Palma perquè tingui més informació a l'hora de resoldre el recurs de revocació de la imputació de la filla del rei que ha plantejat la Fiscalia Anticorrupció. La interlocutòria del jutge revela que el secretari de les infantes, Carlos García Revenga, imputat en aquesta causa, també s'ha adherit al recurs del fiscal Pedro Horrach.

En la mateixa resolució, el jutge Castro eleva a l'Audiència Provincial un total de 36 documents que estan en la causa i que s'esmenten en el recurs de la Fiscalia Anticorrupció contra la interlocutòria en la qual el magistrat va imputar la infanta en el cas Nóos; en els escrits d'adhesió de l'Advocacia de l'Estat, Cristina de Borbó i García Revenga; i en el d'oposició de Manos Limpias.

Elevar aquests documents és un tràmit previ al trasllat del recurs de la Fiscalia a l'Audiència Provincial, que tindrà lloc en els pròxims dies, perquè decideixi si ha de ser imputada i citada per prestar declaració. Entre aquests, es troben 10 testimonis d'imputats i testimonis, a banda de nou escrits, tres interlocutòries, un recurs de reforma i diversos folis solts que figuren en el sumari d'aquesta peça separada del cas Palma Arena.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris