nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El TSJIB obliga el Govern a readmetre una treballadora de l'Agència de Turisme

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha declarat nul l'acomiadament d'una treballadora de l'Agència de Turisme Balear (ATB), entitat a la qual obliga a readmetre l'empleada i a abonar-li 32.000 euros en concepte de salaris.

La sentència afirma que per a haver acomiadat la demandant, que ocupava les seves funcions com a tècnic a Eivissa, l'ATB havia d'haver recorregut al procediment d'acomiadament col·lectiu, ja que uns altres dotze treballadors també van ser cessats amb justificacions econòmiques.

La treballadora va ser contractada el juny de 2004 per l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur -dissolt el 2010-) i va ser acomiadada l'abril de 2012 per l'ATB, que va assumir la plantilla de l'anterior entitat, esgrimint l'amortització de lloc de treball ja que se suprimia l'activitat a Eivissa.

Segons l'ATB, el dèficit pressupostari de la Comunitat, que el 2011 va assolir els 1.063 milions d'euros, feia necessària una reestructuració de l'empresa pública mitjançant la reducció del 20,5 % dels llocs de feina, el que suposava un estalvi de 446.000 euros.

La sentència revoca d'aquesta forma una altra del jutjat social d'Eivissa de juliol de 2012 i aclareix que la situació de contractació temporal per la qual va travessar la treballadora durant tots els anys que va prestar servei a l'ATB era un frau de llei.

A més, indica que la majoria de la plantilla de l'empresa demandada, és a dir 57 dels 78 que la conformaven abans dels acomiadaments, tenien contractes indefinits no fixos, «el que apunta a un generalitzat incompliment de les regles de contractació» per part d'Inestur, ara ATB.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per XL, fa mes de 7 anys

Enhorabona. És una bona noticia per a tots els treballadors públics.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris