nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

L'STEI recorda que són els mestres qui han de triar els llibres de text

El sindicat anuncia que remetrà una carta a les editorials demanant que no es deixin endur «per propostes mancades de rigor i que confonen»

El sindicat STEI-i ha anunciat que no acceptarà «cap llibre de text en modalitat balear», i ha recordat que són els docents els que han d'escollir els llibres de text dels seus alumnes. Per aquest motiu iniciaran la remesa de cartes adreçades a les editorials recordant aquest fet, així com que els professors ja treballen a l'actualitat emprant les modalitats lingüístiques pròpies a les aules.

El sindicat assenyala que els llibres de text que s'usen a cada àrea o matèria són escollits per part dels equips de coordinació de cicle a infantil i primària, o els departaments didàctics a secundària, i ha remarcat que el professorat actualment ja treballa les modalitats, entenent que impliquen una «riquesa» per a la llengua.

Per a l'STEI, el moment actual de crisi econòmica fa que «no sigui una bona època per a fer que les famílies hagin de canviar els llibres dels seus fills». Així han decidit fer arribar a les editorials que els mestres no estan disposats a canviar el seu material «per propostes polítiques mancades de rigor científic i que contribueixen a crear confusió».

«Els mestres ens basem en criteris pedagògics i científics per fer l'elecció dels llibres de text». D'altra banda, consideren que la majoria d'editorials «tampoc no es deixaran endur per criteris polítics sense fonaments pedagògics».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xisco, fa mes de 7 anys

Cada any se cambia els llibres de texts o en el cas sa numeración per tal de tonar ses editorials a vendre llibres per a embutxacarse un dotblers, a part no entec perque el mestres han de triar els llibres, s'unica rao que trob es que despres els tenen de franc per a els seus fills, amb auest temps de crisis que esteim sofrin s'hauria de acabar amb aquesta practica mafiosa i comvenida.

Valoració:-2menosmas
Per Manacorins, fa mes de 7 anys

Sa postura del Stei és respectable però francament crec que és molt minoritària dins es professorat, al final quedarà com un reducte d’integristes immobilistes mentre la resta de professors referma sa nostra identitat, com fan a Catalunya.

Valoració:-6menosmas
Per Si_en_Cervantes_axiqués_el_cap...., fa mes de 7 anys

El negoci editorial no crec que es trobi massa temptat d'adaptar texts a aquesta inventada "modalitat balear".

El qualsevol cas, em sembla molt correcte la proposta de l'STEI.

I pels qui critiquen les escoles públiques, com aquest "joan", ja sap que ha de fer: dur els seus fills, si en té a una concertada o a una privada, si s'ho pot permetre. I allà comprovarà que no aprenen més els infants.

I, per cert, defensar la llengua catalana no és cap postura radical. Com tampoc no ho és defensar la unitat de la llengua castellana i seguir el que diu la Reial Acadèmia de la Llengua. O és que proposau que els llibres de text s'editen en andalús, murcià, extremeny i altres dialectes castellans?. Això té tan poc sentit com la reforma il·luminada dels nostre estimat consumidor de llagosta i xampany.

De tota manera, no perdeu el temps contestant alguns dels comentaris contra la llengua. Ells ja saben perquè ho fan. I no és perquè estimin la nostra llengua, el català. Ni la seva, que ves a saber quina és i si la saben parlar i escriure amb corecció.

Valoració:4menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

Stei nomes sabeu fer politica linguistica. Jo vos faria lo mateix que va fer en Reaga als vontroladors aeris. Tots al carrer. Oposicions per tots es mestres aturats. No vos fiaris un gill meu ni gat. Afortunadament hi escoles qur evidentment no son publiques. Perque amb aqueste pandilla aixi estam a sa coa de tot. Els resultats parlen en veu alta per voltros. Hauriu de estar empegueits. No serviu ni per ensenyar perque estau obsesionats amb el tema de la llengua. No teniu lo mes important que ha tenir un mestre que es vocacio. Heu perdut sA autoridad a dins ses aules. I aixo ho diu tot.
Amb so catala unicament no se va enlloc. Pero voltros o no ho veis o hanau de mala fe.
Nomes teniu credibilifat entre els radicalz. Sou uns TALIBANS

Valoració:-8menosmas
Per ALM, fa mes de 7 anys

Tots els parlants de català tenen dret a conèixer i a usar la llengua estàndard o català literari com el dret que tenen els parlants de castellà a conèixer i a usar el seu estàndard. Per aquests seria demencial que el govern autonòmic andalús volgués fer uns llibres de text adaptats al sevillà, al cordobès, al granadí, etc, i el de Múrcia al murcià i el d'Extremadura a l'extremeny. Tots utilitzen a l'escola llibres escrits en la mateixa modalitat de llengua, l'estàndard. Perquè no volen que nosaltres facem una cosa tan normal, utilitzar el català literari per a tots els textos escolars de totes les nostres illes. Els escolars tenen el dret a aprendre'l. I les modalitats col·loquials també, però aquestes s'aprenen en família i en les relacions personals entre amics i coneguts i fins i tot desconeguts nascuts a la mateixa terra. A l'escola cal aprendre sobre tot la llengua culta, la dels llibres i dels periòdics, que hauria d'esser també la de la predicació, la de les conferències, la de les classes i la de tota mena d'actes culturals, i també la dels comentaris als diaris, talment com ho fan en les seves respectives llengües els castellanoparlants, els anglòfons, els francòfons, els italians, etc. etc. Per tant, els qui volem això per la nostra llengua no som gent rara que vol coses que no es fan a cap altre part del món, sinó ben al contrari.

Valoració:3menosmas
Per costelladevadella, fa mes de 7 anys

"Stei" bén segurs de renegar de ses nostres modalitats? Si es així haurém de canviar de profesors i no crec que sigui un inconvenient açò de, trobar gent que tengui ganes de fer feina.
Renegaaats!!

Valoració:-8menosmas
Per Idò sí, fa mes de 7 anys

No entenc la política de l’Stei, es passen tot l’any diguent que s’han de defensar les modalitats insulars del català, que estan en perill d’extinció i ara que es fa una acció concreta per recollir aquestes modalitats a s’escola fan un pas enrere. Si l’Stei vol l’uniformisme més absolut i que es català més autèntic (el que s’usa a ses illes) desaparesqui per sempre engolit per un estàndard vell, fastigós, centralista i caduc que ho digui clar.

Valoració:-9menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

Així ha estat sempre. O a partir d'ara ens imposaran els seus (els del Govern). Perventura no els quedarà més remei, perquè de bon grat no hi haurà ningú que els usi. És més m'agrada la idea del boicot. Que ho sàpiguen les editorials. A veure quina és la valenta que voldrà editar uns llibres que ningú els comprarà. I per cert, on queda allò de què no es podien canviar els llibres fins que no haguessin passat quatre anys?

Valoració:6menosmas
Per Tronxo, fa mes de 7 anys

Jo som des pop ( partit oposició permanent) tant si son de dretas com de esquerres
PSM = partit sectari maintencionat
Mes = molt excluient isectari
Ademes de tergiversadors i demagogs amb aquestes dues son grans especialistas

Valoració:-12menosmas
Per Xim, fa mes de 7 anys

No havien dilapidat milers (milons?) d'euros en ordenadorets?
El cunyat d'algú ja ha fet el negoci i ara l'ha de fer el cunyat d'un altre?
Tothom que te fills s'en refia d'aquets politicatxos?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris