cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Bauzá exposa el 'fet insular' de Balears davant Europa

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha demanat avui des del Parlament Europeu (PE) suport per a Balears i ha explicat a diverses reunions amb europarlamentaris i comissaris de la CE el fet insular de l'Arxipèlag que la diferència d'altres regions europees.

Bauzá, de visita a Estrasburg, coincidint amb la sessió plenària del PE, ha mantingut diverses reunions amb els comissaris de la Comissió Europea (CE) d'Investigació i Innovació, Máire Geoghegan-Quinn, i de Pressuposts, Janusz Lewandowski.

Igualment, ha tingut una trobada amb la presidenta de la comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, Danuta Hubner.

Bauzá ha assenyalat en posteriors declaracions que els contactes «han estat molt positius» i que ha tingut ocasió d'«explicar el fet insular» als comissaris i parlamentaris, ja que «és fonamental que tinguin diferents consideracions».

El president balear destaca en aquest sentit les implicacions de la insularitat perquè la regió rebi suport «primer en l'àmbit energètic, però també a nivell mediambiental, pressupostari i de transport».

«Balears té una condició específica amb una particularitat que no té cap altra regió a Europa, doncs durant cinc o sis mesos multiplica el milió d'habitants que té la resta de l'any».

«Per això hem de fer un esforç en matèria depuradora, de control d'aigües i mediambiental i també és importantíssim que es consideri la nostra necessitat de bones comunicacions del transport, no solament de la Península a Balears sinó entre les illes entre si».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emili Fons, fa mes de 7 anys

Tot això és comèdia. I ell ho sap. Ell sap que a la Constitución Española de 1878 hi ha un article que diu que s'ha de compensar la insularitat. Si tengués el que s'ha de tenir, i ben posat, aniria a Madrid a demanar que es complís els q ells sempre diuen que s'ha de complir, la sacrosanta Constitución. Però a les IB enlloc de ser compensats per la insularitat tenim el dèficit fiscal més gran de l'estat. Comèdia, tot això és comèdia.

Valoració:1menosmas
Per Lady Imaginació Incontrolada, fa mes de 7 anys

El discurs devia anar més o menys d'aquest estil:


"No tenim recursos perquè:

a) Enviam quasi tots els imposts que recaptam a Madrid perquè faci de repartidora a les comunitats espanyoles que no destaquen especialment per la seva productivitat.

b) Bona d'aquests doblers generats pel treball que es fa a les Illes Balears i que no hi queden ni hi tornen van a engreixar els comptes dels estafadors que hi ha a la polítca i que, des de fa anys, desvien cèntims a les pròpies butxaques.


c) Una partida important dels recursos són consumits per les estafes que es cometen des de la política a les mateixes illes Balears. En aquest punt, membres destacats del meu partit han tengut un protagonisme especialment destacat.

Valoració:0menosmas
Per tanmateix, fa mes de 7 anys

Quèèèèè? Ha demanat suport mediambiental?
Però si el seu partit és el culpable del tema de la crema de fems estrangers a Son Reus, i és el que ha fotut al carrer a quasi tots els que treballen a la Conselleria de Medi Ambient.

Com se pot ser tan hipócrita!!!!!!

Valoració:3menosmas
Per Concís, fa mes de 7 anys

@Jaume Hollis, si volem això, no hem de votar ni pp ni psoE ni cap partit que degui obediència a la seu de Madrid.

Valoració:-1menosmas
Per Tirant lo blanc, fa mes de 7 anys

No són més curts perquè no s'entrenen:

http://i.imgur.com/B40wtYG.jpg

Valoració:4menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

I també ha explicat que ell, el seu president , vol fer desaparéixer la llengua pròpia del territori que diu defensar?

Valoració:8menosmas
Per quin un, fa mes de 7 anys

Vegnt que ell és el president de la comunitat, supós que a Europa pensaran en el desfet Insular...

Valoració:2menosmas
Per Jaume Hollis, fa mes de 7 anys

I per què no va també a Madrid a explicar amb les mateixes ganes en dèficit fiscal, i l'expoli econòmic que patim cada any de milers d'euros que no tornen? Igual si ho sabés explicar i volgués explicar-ho, i posés el seu càrrec damunt la taula si no ho aconsegueix, s'aconseguiria alguna cosa.
El que no pot ser és que continuem així i governats pel govern més incomptent i amateur que hem tengut mai.

Valoració:11menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

Sí, i illes com Sardenya o d'altres del mediterrani, també multipliquen els seus habitants durant primavera i estiu, per tant aquest fet no es un fet especific només de Balears, com vol suposar el Sr.Bauza. rebre ajuts per part d'Europa, tots els que mereixem, però sense argumentar dois per a tenir-los.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris