lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

MÉS pretén que el Parlament es declari a favor de la República

20814

Els portaveus de MÉS, Santiago i Barceló.

T. Ayuga

La coalició MÉS, coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la República, ha presentat una iniciativa al Parlament en què demana que la Cambra balear es declari a favor de la República com a forma de Govern i la defensi com a sistema més democràtic i igualitari i "més just que el sistema monàrquic". La proposició no de llei considera que ha de ser el poble qui ha de decidir si vol monarquia o república. Finalment, reclama que els títols nobiliaris deixin de tenir reconeixement oficial.

El portaveu de la coalició, Biel Barceló, defensà la proposta en el context de qüestionament social de la monarquia i recordà que a aquest debat hi ha contribuït la imputació de la infanta Cristina i del seu marit, "una part de la família reial que es podria haver servit del seu estatus per aconseguir un tracte de favor".

Barceló també defensà una altra proposició no de llei, que es debatrà dimecres en comissió i que demana al Govern i a la resta d'institucions de les Illes que apliquin normatives que permetin retirar les fórmules de reconeixement que hagin pogut donar a persones que després hagin estat condemnades amb sentència ferma per delictes de corrupció política. La proposta es refereix a medalles o títols que atorguen les institucions o als quadres que penja el Govern, el Consell o el Parlament per recordar els seus expresidents.

La portaveu popular, Mabel Cabrer, no aclarí què votarà el seu grup, però recordà que el Govern ha anunciat que està modificant el decret que regula la concessió de les Medalles d'Or de la Comunitat, la màxima distinció autonòmica, per poder preveure'n la retirada, que fins ara no estava prevista. Cabrer també recordà que la iniciativa de MÉS havia d'anar a ple fa dues setmanes i la retirà coincidint amb la detenció del coordinador de l'entitat PAS El Camí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Eulàlia, fa mes de 7 anys

Més gestos i més pèrdues de temps. Els polítics d'esquerra fan volar coloms, com els de dretes, i es dediquen al que està de moda i surt als diaris en comptes d'afrontar la gravetat de la situació. La meva empresa pot tancar aquest més però el Parlament discutirà una cosa que no li compet gens ni una mica

Valoració:5menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:0menosmas
Per otro, fa mes de 7 anys

Si, a mi tambien pero pal Més que viene....jjjjjjj

Valoració:0menosmas
Per el litri, fa mes de 7 anys

Contadme otra de miedo jovenes....

Valoració:0menosmas
Per cap xivot, fa mes de 7 anys

MES dois, per favor.

Valoració:0menosmas
Per ciutadà, fa mes de 7 anys

Idò que trobes que hem de fer, eh Foraviler? Tancam el Parlament perquè tanmateix el PP té majoria absoluta? Idò no. Perquè el poble ha votat als diputats perquè vagin al parlament i defensin en el que creuen, per molt que sigui obvi el resultat de la votació. Una altra actitud seria de covards.

Pere, MÉS ja lluita contra l'intent del PP per destruir el català a les Illes. Això no vol dir que haguem de deixar de banda altres reivindicacions justes!

Valoració:2menosmas
Per Foraviler, fa mes de 7 anys

No ho farà, el PP té majoría absoluta. Per què perdre el temps amb aquest tipus d'iniciatives si ja sabem el resultat?

Valoració:0menosmas
Per BB, fa mes de 7 anys

Bona iniciativa, s'ha de perdre la por a defensar el que un creu, això demostra que hi ha coherència amb la forma d'actuar i la ideòloga i dóna confiança a la gent, cosa molt necessària per cert.

Valoració:-2menosmas
Per pere, fa mes de 7 anys

Benvolguts senyors de MÉS:
la iniciativa és lloable, però perquè o ens deixam de propostes que tanmateix no arribaran enlloc i ens centram en qüestions més properes, com l'intent per part del PP d'eliminar de Mallorca la nostra llengua? tenir una tercera república on a Mallorca s'hagi perdut la indentitat i la cultura pròpies no me serveix per res...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris