cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L’allargament de l’autopista de Llucmajor a Campos s’iniciarà l’any vinent

El Consell ultima el projecte de traçat d’aquesta actuació, que costarà 38,7 milions

20846

Gràfic amb dades sobre les obres.

L'allargament de l'autopista de Llucmajor a Campos s'iniciarà la segona meitat de l'any vinent. Aquestes són les previsions del Consell de Mallorca, que ultima la redacció del projecte de traçat d'aquesta via de 9,3 quilòmetres. L'actuació, amb un pressupost estimat de 38,75 milions d'euros, es finançarà amb els doblers del Conveni de carreteres. De fet, la institució insular ara espera que Madrid li trameti un esborrany de modificació del conveni que ja incorpori aquesta obra, que inicialment no estava prevista per ara.

El Consell considera aquesta obra com a prioritària i, de fet, serà una de les més importants que es portaran a terme fora de Palma. El Departament de Carreteres la justifica per l'elevat índex de perillositat de la via actual i per les dificultats que provoca la coexistència de trànsit local i d'un altre de més llarg recorregut entre la zona de Palma i la zona de la costa del sud-est de l'Illa.

Les reivindicacions en l'àmbit local han dut el Consell, presidit pel PP,a accelerar-ne la tramitació. Actualment, està en fase final de redacció del projecte de traçat i, un pic l'hagi completat, el Consell el traurà a exposició pública perquè els afectats hi puguin presentar al·legacions. Després es procedirà a l'elaboració del projecte per poder-lo licitar. La intenció del Departament de Carreteres, que dirigeix Mauricio Rovira, és perllongar l'autopista fins a Campos en un format similar al que segueix fins a Llucmajor, però amb una amplada de mitjana inferior, tot i que encara no està definit si serà possible tècnicament. Es plantegen un o dos canvis de sentit a diferent nivell en tot el traçat i vies de servei per accedir a les finques, però no hi haurà ni una carretera paral·lela ni rotondes. El fet que no hi hagi cap carretera que creui la futura via suposa un avantatge tècnic i econòmic per al Consell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xim, fa mes de 7 anys

El que és realment perillós és aquest des-govern nostre.
I tots els llepaculs annexes.

Valoració:2menosmas
Per Endavant, fa mes de 7 anys

Ara anam. No hi ha doblers per a metges, escoles i pensions però sí per a fer obres. Clar, no han venut els pisos de Campos i han de fecilitar la venda a tots els constructes que paguen al partit...

Valoració:-1menosmas
Per Tolo, fa mes de 7 anys

Para invertir en regenerar todas nuestras obsoletas zonas turísticas, que es de donde ingresamos dinero, ni un duro. Para más carreteras en un contexto de reducción del tránsito debido a la crisis millones de euros. Estas Islas pagarán muy caro tanta insensatez.

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Amb un desdoblament n'hi hauria prou, però no!! han de fer autopistes com si a Mallorca anàssim sobrats de territori.

Valoració:1menosmas
Per llombarder, fa mes de 7 anys

Da-li! No atureu fins arribar a Cala S'almonia, i en esser allà a fer sa volta fins es faro de Ses Salines, que ja que hi sou el podeu reconvertir en puticlub (s'ha de generar "empleo", no?)

Valoració:0menosmas
Per Madò Coloma, fa mes de 7 anys

Ja era ben hora. Tots el que sovint hi passam n'estan ben contents. Bé, els radicals de sempre, que són una minoria, no; però ells sí que hi passaran, els primers. Basta ja d'hipocresia.

Valoració:0menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

La carretera en si està be i no és perillosa, el problema és que la gent hi circula com si fós una autopista i van massa aviat. Que posin multes allà als que circulin per sobre del límit legal!

Valoració:1menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 7 anys

La carretera, en si mateixa, no és perillosa. És cert que abans s'inundava i era un merder, però ara mateix està molt bé. El problema és la gent que la pren com si fos una continuació de l'autopista i hi circula a 120 km/h. Així sí que és perillosa!

En tot cas, no seria possible fer un simple desdoblament com el de la carretera de Manacor i punt? Haver de fer sempre aquelles obres faraòniques que tant agradaven a en Matas.

Valoració:9menosmas
Per cat, fa mes de 7 anys

Amb quin sòlids arguments es pot defensar que aquesta Illa sempre hagi de patir tant de consum de territori? Aquesta autopista, és realment necessària?

Valoració:6menosmas
Per SRS, fa mes de 7 anys

I DESPRES RETALLAM AMB EDUCACIO I SANITAT I VOLEM FER CREURE QUE NO HI HA UN EURO, JA JA JA JA JA JA JA JA, CIUTADANS BALEARS ESPERAU PER ES PROXIM ANY UNA PUJADA DEL IMPOST DE CIRCULACIO DE UN 30%.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris