cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Pastor retreu al Govern que faci ‘parts i quarts’ amb els ajuntaments

Antoni Pastor, diputat i batle de Manacor, retragué ahir al Govern que hagi iniciat els tràmits per pagar a l'Ajuntament de Campos la part que li correspon de la demolició dels 68 apartaments de les Covetes i, alhora, hagi desatès dos requeriments efectuats pel Consistori de Manacor per abonar el cost de l'esbucament del pont del Riuet, una demolició que s'efectuà l'octubre de 2011. "Això és fer parts i quarts. La diferència és que un batle [el de Campos] és del PP i l'altre és, per vosaltres, un trànsfuga [per ell]", retragué Pastor al conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Biel Company.

Pastor acusà l'Executiu de José Ramón Bauzá "d'actuar diferent segons el color polític" dels ajuntaments. "Per què es tracta de manera diferent Campos i Manacor", preguntà el diputat no adscrit al conseller d'Agricultura. Pastor li recordà que l'esbucament del pont del Riuet "no l'ha pagat el batle de Manacor, sinó els ciutadans".

Biel Company va reconèixer l'existència d'un protocol entre l'Ajuntament de Manacor i el Govern per cofinançar l'esbucament del pont del Riuet, però va subratllar "la diferència" que hi ha, segons ell, entre el casos de Portocristo i les Covetes. A les Covetes es va acordar una despesa "anticipada, i en el cas de Manacor no. I vostè ho va assumir, perquè va signar el protocol", assegurà Company. El conseller negà que el PP fes diferències entre els ajuntaments en funció del color polític i va atribuir el retard en el pagament als problemes de tresoreria que té l'Administració autonòmica.

La demolició del pont del Riuet costà gairebé un milió d'euros. S'acordà que la pagarien el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Manacor, un terç cada administració. Des de la signatura del protocol (un protocol no té el mateix valor que un conveni, i a Campos s'ha signat un conveni), l'Ajuntament ha enviat diferents requeriments a les altres dues administracions per instar-les a redactar un conveni, però no ha obtingut resposta.

Cal assenyalar que el cas de Manacor té algunes diferències amb el de Campos. Per una banda, el responsable de la llicència atorgada de manera il·legal a les Covetes és del Consistori exclusivament. Per contra, el pont del Riuet era una infraestructura que construí el Consell de Mallorca i que es finançà amb diners aportats pel Govern. És així perquè el pont era una espècie de variant de la carretera, que és propietat del Consell. Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Manacor sempre ha entès les altres dues administracions, com a corresponsables, havien d'assumir una part del cost de la demolició.

Des que se sabé que el Govern i el Consell col·laborarien l'esbucament de les Covetes, els consistoris d'Artà, Sencelles i Sant Lluís (a Menorca) també han demanat per pagar les sentències judicials relacionades amb problemes urbanístics.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cabrit, fa mes de 7 anys

Stay tuned:

" Moby´s revenge. Part II"
Seen in theaters.

Valoració:-3menosmas
Per Concís, fa mes de 7 anys

Ben dit, batle Pastor.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris