nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els farmacèutics afirmen que tenen “millor formació”

El Col·legi professional reconeix que ha caigut l’obertura d’expedients sancionadors pel Govern

20758

Els apotecaris indiquen que cada cop estan més ben preparats.

El Col·legi de Farmacèutics afirmà ahir que "l'esforç" de les oficines de farmàcia i una "millor formació" dels apotecaris són la causa per la qual han caigut l'obertura d'expedients sancionadors per part del Govern des que l'apotecari Bauzá n'és el president.

dBalears informà en l'edició d'ahir que, mentre que entre els anys 2008 a 2010 el Govern del Pacte obrí 60 expedients sancionadors a farmàcies, l'any passat, amb Bauzá en el poder, només se'n va obrir un. Aquesta constatació pot provocar aviat un debat parlamentari. L'oposició no entén per què els procediments sancionadors han disminuït de manera tan dràstica.

Ahir, el Col·legi apuntà que "les oficines de farmàcia, en el seu objectiu d'oferir la millor atenció sanitària als usuaris, s'impliquen escrupolosament en el compliment de les seves obligadons legislatives". També indicà que "el fet que en els darrers anys s'hagin reduït de manera notable les incidències registrades respon a la implicació i esforç de les oficines de farmàcia a oferir la millor atenció sanitària als usuaris".

Així, el Col·legi considera que "els apotecaris s'impliquen meticulosament en el compliment de les seves obligacions legislatives, tant en matèria de legislació farmacèutica com en les relacions laborals i empresarials".

El Col·legi destaca que "en els darrers anys les oficines de farmàcia han potenciat l'adquisició i la implementació de sistemes de qualitat orientats a millorar el servei i el compliment estricte de la legislació actual". Així, aquesta acció "ha provocat que el servei sanitari que oferim sigui el millor valorat per la població, segons diversos estudis". La tasca farmacèutica "és el sistema amb menys nombre d'incidències i queixes de tot el sistema sanitari".

A més, el Col·legi assegura que "els darrers anys hem potenciat la formació dels apotecaris en matèria legislativa i laboral i hem realitzat cursos formatius en aquesta matèria". El darrer d'aquests cursos es va fer, segons el Col·legi, el 12 de desembre passat.

El Col·legi considera "inqüestionable" la professionalitat dels apotecaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris