nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Els imposts es mantindran tot i que es relaxi el dèficit

El PP no escolta la petició del PSIB, que es planteja dur els tributs al Constitucional

20838

El ple del Parlament que inicià la tramitació dels tributs fa dues setmanes.

T. AYUGA

Els nous imposts que preveu aplicar el Govern es mantindran, malgrat que Madrid relaxi, com es preveu, les exigències de compliment del dèficit a les comunitats. Els populars respongueren així a la petició que faran avui els socialistes en el ple del Parlament. Els tributs, però, acabaran previsiblement al Tribunal Constitucional. El PSIBavançà ahir que els seus serveis jurídics estudien presentar un recurs davant aquest tribunal contra l'impost dels envasos de begudes, dels cotxes de lloguer i de les grans superfícies comercials, en línia amb el que han plantejat les associacions empresarials que s'hi oposen. Els socialistes, amb tot, no volen passar l'arada davant el bou i esperaran a veure si es produeix algun canvi en la tramitació parlamentària.

"Per anar al Tribunal Constitucional cal seguretat jurídica, però la voluntat política d'aturar els imposts és clara", assegurà la secretària general del partit, Francina Armengol, qui recalcà que primer defensaran les 90 esmenes parcials que han presentat a la llei (avui comença la tramitació en ponència)i esperaran que el Parlament aprovi la norma per decidir si acudeixen al Constitucional. Els socialistes, però, reconegueren que els sectors empresarials afectats els han demanat col·laboració per recórrer al Constitucional. Per presentar el recurs, cal el suport de 50 diputats al Congrés o de 50 senadors, i el PSOE és l'única formació de l'oposició que està en disposició de fer-ho.

Armengol afirmà que els nous imposts demostren que el Govern Bauzá s'ha caracteritzat per "la mentida i la imposició": la mentida perquè es presentà amb un programa contrari a apujar imposts i la imposició perquè confon majoria absoluta amb "carta blanca". La socialista insistí que els tributs faran de Balears la comunitat més cara, provocaran el tancament d'empreses i perjudicaran les famílies. Avui plantejaran a l'Executiu que no apliqui el paquet de mesures fiscals si, com es preveu, es permet més marge de dèficit. També reclamaran un pla de xoc contra la pobresa.

La petició dels socialistes fou descartada immediatament pel PP. La portaveu parlamentària, Mabel Cabrer, deixà clar que no es plantegen retirar els nous imposts encara que es flexibilitzin els objectius de dèficit. "No podem cercar excuses per no actuar, que és el que fa l'esquerra", apuntà la diputada, qui acusà l'oposició de ser els "responsables materials" de la situació econòmica que provoca l'aplicació dels nous tributs.

Cabrer advertí que el compromís de dèficit per enguany és encara més dur que el de l'any passat i recordà que el Govern l'incomplí. Recalcà que els imposts són "provisionals", fins que millori la situació econòmica, i indicà que intentaran arribar a acords durant la tramitació. Considerà que la possibilitat plantejada pel PSIB de dur-los al Constitucional "no és una novetat", perquè "sempre van en contra de les mesures que aprova el Govern".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturam l'espoli fiscal, fa mes de 7 anys

L'estat espanyol ens ha robat 57.116 milions d'Euros en els últims 17 anys en concepte d'impostos que no han tornat a casa nostra ni en inversions, ni en serveis, ni en benestar. Sense l'espoli fiscal espanyol no hi hauria retallades ni pujades d'impostos.

Aturam l'espoli a que ens sotmet l'estat Pan-castellanista, expoliador i anti-mallorquí

Prou de mantenir amb es nostres doblers els lladres espanyols i els seus col·laboradors colonials del PPSOE de Bauzá.

Prou de vendrens a Madrid

Valoració:5menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Fins que no ens governem noltros, o sigui, amb partits que no deguin obediència a Madrid i interessos de per allà, arreglats anam.

Tamateix per més voltes que hi donem, els interessos que els mouen no són els nostros, si no uns que es peguen de bufetades precisament amb els nostros.

Valoració:7menosmas
Per Lady Dubtes Existencials, fa mes de 7 anys

Oh, i com és que el psib-psoe no ho va fer quan governaven ells pertot?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris