nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Educació presenta l'esborrany del plurilingüisme als directors dels centres

El director general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Onofre Ferrer, ha iniciat avui la presentació de l'esborrany del projecte de decret pel qual es regula el tractament integral de llengües (TIL) als directors de centres educatius no universitaris de Balears.

Segons informa la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats en un comunicat, aquest esborrany del decret es troba actualment en el Consell Consultiu, que emetrà la seva valoració sobre el document amb caràcter jurídic, i després d'això, haurà de ser aprovat pel consell de Govern.

Per la seva banda, la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) ha afirmat en una nota de premsa que els pares dels alumnes de primària veuran vulnerat el seu dret a la llibertat d'elecció de l'educació dels seus fills, ja que se'ls imposarà el trilingüisme (català, castellà i una tercera llengua, preferiblement l'anglès) a mig concloure l'etapa inicial de l'ensenyament.

Segons la FECCO a les reunions entre Educació i els centres, que conclouran demà, s'explica que el trilingüisme que preveu el decret del Govern s'iniciarà a primer i quart de primària, així com a primer de l'ESO.

En aquest sentit, des del sindicat apunten a una vulneració del dret de les famílies de primària a triar lliurement l'educació dels seus fills, «que tant predica interessadament aquest Govern», assenyalen.

Els projectes lingüístics, afegeix la federació, són programes educatius que van ser aprovats pels respectius consells escolars de cada centre i que estan pensats per a ser desenvolupats al llarg de tota una etapa, de primer a sisè de primària. La interrupció que el decret imposa a quart de primària provocarà la pèrdua del treball al llarg de tres cursos sencers, indica la FECCOO.

La federació proposarà en l'assemblea de la plataforma Crida de dimecres que ve i en la de docents del dimarts de la pròxima setmana que els tancaments programats per al 25 d'abril incloguin un simulacre de votació per a fer visible el resultat de la imposició del decret del tractament integral de llengües.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 7 anys

No a la imposició del castellà!

Valoració:21menosmas
Per Veritats, fa mes de 7 anys

En Barcelo i la Armengol, baja vividors de sa política.

Valoració:-21menosmas
Per rosella, fa mes de 7 anys

Sí, i tant que ho són.

Valoració:5menosmas
Per Ses rotes, fa mes de 7 anys

En nofre i la seva doneta, baja vividors de sa política.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris