cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Caçadors de vuit anys

El Parlament tramita una llei que permetrà als nins d’entre 8 i 14 anys poder anar a caçar, sempre que sigui sense armes de foc i acompanyats d’un adult

20858

Caçadors amb cans, pràctica en què podran participar infants.

Arxiu

El Parlament ha començat a tramitar una modificació de la Llei de caça que permetrà als infants de vuit anys anar a caçar, tot i que només quan es tracti de pràctiques sense armes de foc i sempre que vagin acompanyats d'un adult amb autorització paterna. Per caçar amb armes, hauran d'esperar fins als 14 anys i haver obtingut la llicència d'armes però, a diferència del que passava ara, ja no caldrà que vagin acompanyats d'un dels pares o tutor fins als 18 anys, sinó que ho podran fer en companyia d'un adult que hagi estat autoritzat per aquests.

Aquestes són les principals novetats de la iniciativa legislativa impulsada pel Consell de Mallorca. Fins ara, només es podia caçar a partir dels 14 anys. Ara, en canvi, es permetrà que els nins d'entre vuit i 14 anys puguin participar en la caça del tord amb filats o en la dels conills o llebres amb cans, sempre que vagin acompanyats d'un adult.

La nova normativa ha aixecat recels en l'oposició, perquè entén que, malgrat que no hi hagi armes de foc en les caceres on poden participar els infants, sí que s'acaben matant els animals amb les mans, en molts dels casos, i la llei no diu en cap moment que el menor n'hagi d'estar al marge. Des del PP, en canvi, s'al·lega que en el cas de la pesca no hi ha limitacions d'edat i també s'acaben sacrificant animals.

La tramitació d'aquesta llei obre un debat sobre la conveniència o no que els nins d'entre 8 i 14 anys participin en aquest tipus d'activitats encara que sigui sense armes de foc. Un debat que no només es produeix en l'àmbit polític, sinó també en el social. Ien els dos extrems hi ha els caçadors i els animalistes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 7 anys

cultivar el gust de perseguir, angoixar, acorralar, assustar i matar a criatures en inferioritat de condicions, es una activitat que per no tenir escrupols i arribar a ser bons en aquesta triste activitat de caçar pobres animalets, s'ha d'aprende de ben petits.

Valoració:3menosmas
Per tomeu, fa mes de 7 anys

Aquests governants no estan disposats a que la societat evolucioni amb respecte amb la natura i particularment en defensa dels animals. Aquesta mesura, anys enrera, quan la caça formava part de l'alimentació de les famílies estava justificada, tenia un sentit. Però, avui en dia la caça és un un esport, un entreteniment basat en la mort d'un animal. I si els pares, els educadors volem pels nostres fills un entretenimet o que facin un esport existeixen uns altres jocs més educatius.

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 7 anys

Aviat això será com als Estats Units, tothom pegant tirs pel carrer.
Quin oi de PPolítics!

Valoració:2menosmas
Per Josep Bonnín, fa mes de 7 anys

Que cacin ases, que n'anam sobrats!

Valoració:4menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

També els ensenyaran a posar-se els collons de les víctimes al cap?

I si van sense armes de foc, què cacen, amb arc i fletxes? Amb llança? A ganivetades? A mossegades?

Quina forma de fomentar la crueltat amb els animals entre els infants. Vaja educació!

Valoració:6menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

Amb la rebaixa del Pressupost d'Ensenyament i Educació, els nins aprendran menys, tindran menys oportunitats i estarán menys preparats. Per tant, el PP, sempre previsor, està possant la solución a l'abast: sempre pòdran menjar qualque tord, o qualque conill, o trobaran qualque caragol que portar-se a la boca. La supervivencia està garantida.
I que no era així fa 100 anys? Doncs res de nou

Valoració:7menosmas
Per Manacorí, fa mes de 7 anys

Caçar amb cans eïvissencs és tota una experiència didàctica i estètica, molt millor que qualsevol documental que puguin veure els al·lots i els adults. I segur que menys violenta que assistir a unes tradicionals matances. Compte! Amb cans! Sense cap arma per part de cap participant.

Qüestió armes de foc. Ni als 18.
Quan obren la veda, per cada caçador hi ha cinquanta "escopeters" (basta sentir com a cada tret buiden els dos canons, mala senya)

Valoració:5menosmas
Per mar, fa mes de 7 anys

Molt bé! ara toca ensenyar a matar des de ben petits, a on arribarem?

Valoració:11menosmas
Per Alacantí, fa mes de 7 anys

El PP no té en el cap solucionar la crisi que ha prrovocat. Tot són cortines de fum o collons damunt del cap.

Valoració:7menosmas
Per Pere Servera, fa mes de 7 anys

Mai he estat caçador però no me sembla res greu. Sa comparació amb sa pesca me sembla totalment adient.

Perquè un al·lot ha de quedar al marge de sa mort d'un animaló? Si no hi ha armes de foc es perill és mínim, se converteix amb una excursió amb un objectiu un poc més clar. Encara que l'acabin matant amb ses mans no se fa amb intenció de fer sofrir, sinó ben al contrari, és un fet natural. A més s'acaba menjant, no és tan sols una diversió.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris