algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

El Govern Bauzá obrí expedient just a una sola farmàcia el 2012

Entre els anys 2008 i 2010, durant el Pacte, s’iniciaren 60 procediments sancionadors a apotecaries

20836

A la farmàcia de Bauzá no li han trobat res mai, ni quan a l’ensems era batle i cobrava dedicació exclusiva.

Miquel Àngel Canals

Els apotecaris deixaren de patir l'any passat l'angoixa d'afrontar expedients sancionadors en les inspeccions dels funcionaris de la Direcció General de Farmàcia, dependent del Govern. En tot el 2012, just s'obrí expedient a un establiment. Per contra, els anys en què el Pacte de Progrés governava de ple, entre el 2008 i el 2010, se n'obriren 60. Aleshores, el conseller de Salut era el socialista Vicenç Thomàs, molt crític amb la incompatibilitat de Bauzá i la seva apotecaria.

Però els números canten. L'any passat es realitzaren 150 inspeccions, segons les dades oficials oferides pel Govern, i tan sols en un cas es va trobar motiu per empaperar l'apotecari.

Això contrasta amb el 2008, amb Thomàs al capdavant, quan es dugueren a terme 146 inspeccions i s'iniciaren 39 procediments sancionadors, després que els funcionaris trobassin irregularitats en els establiments.

El 2009 hi va haver 150 inspeccions i s'obriren 15 expedients sancionadors. El 2010 foren 182 les visites des funcionaris a apotecaries i s'iniciaren 6 procediments.

L'ara diputat Vicenç Thomàs, que ha exigit i aconseguit la documentació oficial que li ha remès el titular actual, Martí Sansaloni, mostra "estranyesa" per aquesta caiguda en picat de l'inici d'expedient per sancionar els farmacèutics que no compleixen tots els requisits que estableix la legislació autonòmica vigent. Ben segur que aquesta qüestió serà objecte de debat en el Parlament.

Mai no han trobat res a la farmàcia del president José Ramón Bauzá des que l'aconseguí el 1998, quan Jaume Matas presidia el Govern.

En total, li han fet 11 inspeccions des del 1999. I això que el 2001 els funcionaris visitaren l'establiment tant el 14 de novembre com el 19 del mateix mes, fet que Thomàs considera "inusual, amb un marge de tan pocs dies". La darrera inspecció a l'apotecaria del president, que ara té un substitut, encara que ell se n'embutxaca els beneficis, fou el 13 de desembre del 2012, fa pocs mesos. Els funcionaris ho trobaren tot perfecte.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Agarradito estoy, fa mes de 7 anys

La actividad inspectora reduce la acción sancionadora a medida que se avanza en las actuaciones de aquella.

Valoració:1menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Ara ja sabem perquè el govern del pacte no posava 1400 multes al mes a individus per tinença de droga, estaven ocupats amb coses més grosses.

Valoració:4menosmas
Per Apotecari, fa mes de 7 anys

@ quina gent

Segur!

Va ser la més propera a la seva o la que li feia més competència.

Valoració:7menosmas
Per quina gent, fa mes de 7 anys

Segurament no va ser la d'en Josera...

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris