algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Pi anuncia avui l’adhesió d’Antoni Pastor al nou partit

El Pi anunciarà avui l’adhesió d’Antoni Pastor al nou partit. El batle de Manacor i diputat autonòmic fou expulsat l’any passat del PP per la seva oposició a la política lingüística de Bauzá. El president de la formació, Jaume Font, el vicepresident, Josep Melià, i Pastor compareixeran aquest matí per donar a conèixer l’acord assolit, ja que ahir no en donaren més detalls. L’anunci oficial es farà tan sols dos dies abans que es dugui a terme el congrés constituent, i després de mesos d’intenses negociacions.

Els dirigents d’El Pi presentaren ahir el congrés que tindrà lloc dissabte a Lloseta i en el qual més de 700 afiliats estan cridats a triar la nova executiva autonòmica. Hi haurà 28 representants, dels quals 14 seran de Mallorca, 7 d’Eivissa i 7 de Menorca. Els nous dirigents s’elegiran a través de llistes obertes i desbloquejades, ja que un dels principals compromisos de la formació és “actuar sota els principis de l’honestedat i la transparència”. “Volem garantir la transparència”, digué Melià en referència a les llistes obertes. Admeté que són “conscients” que els integrants d’El Pi provenen de “llocs diferents”, per la qual cosa “aquest exercici de democràcia interna és més necessari que mai”.

No debades, Melià va recordar que un dels objectius inicials d’El Pi és el de “sumar” i va destacar que, des de la primera unió entre Convergència per les Illes i la Lliga Regionalista, el partit conté cinc formacions més. Es tracta d’Unió Menorquina, Es Nou Partit d’Eivissa, ALM de Manacor, els Independents de Marratxí i el SU de ses Salines. En aquests moments disposen d’una vuitantena de regidors als ajuntaments de les Illes Balears i són presents en més de trenta.

Això no obstant, Font assenyalà que, ara com ara, l’objectiu d’El Pi “no és tant la representació institucional com les ganes de guanyar país”. El president de la formació, que amb tota probabilitat dissabte es consolidarà com a tal, explicà que el partit “aspira a convertir-se en la veu de les Illes a Madrid”. Recordà que Balears  “no disposa d’una veu pròpia al Congrés dels Diputats, ja que ni PP ni PSOE no han estat capaços de defensar els interessos illencs durant els darrers 30 anys”. Font assegurà que El Pi vol seguir el model de Coalició Canària i convertir-se “en un element de cohesió interinsular i alhora guanyar solidesa davant l’Estat”.

D’altra banda, El Pi s’ha fixat “recuperar la confiança dels ciutadans mitjançant polítiques dirigides al benestar social i a la recuperació econòmica”. La sanitat, l’educació, el benestar social i les ajudes a les pime es convertiran en “els pilars fonamentals” del partit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sort, fa mes de 8 anys

Molta sort, tot el que siguin possibilitats per fer sortir de les institucions aquest impresentables que hi ha ara al govern, em sembla bé.

Valoració:1menosmas
Per forastero de mierda, fa mes de 8 anys

Ale, a calentar sillas y a seguir chupandole la sangre al contribuidor!
Que trabaje Rita!

Valoració:-1menosmas
Per Sentit pràctic, fa mes de 8 anys

Som independentista. Fart de males estratègies. Aquesta terra necessita una peça com el Pi. No s'arribarà mai a la llibertat si aquesta peça de l'engranatge no agafa dimensió. Per això, votaré PI.

Valoració:2menosmas
Per Sort!, fa mes de 8 anys

S´en duràn molts de vots del PP, perque molta gent de dreta moderada en està fins els nassos. I per estriar entre entre UPyD i El Pi, millor el que és nostro.. .

Valoració:18menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Si desviam la discussió cap al típic dilema entre "dreta" i "esquerra" tornarem a caure en l'error de sempre: funcionar en clau espanyola.

A nosaltres, com a comuntat, ens convé tenir instruments polítics per defensar els interessos de la nostra comunitat i, així, progressar. El progrés, per a la nostra comunitat, és deixar de patir aquest dèficit fiscal aberrant a que l'estat sotmet aquestes illes, és deixar de patir la infravaloració constants de la nostra llengua i cultura i és tenir capacitat per decidir el millor en els temes que ens afectes, ser present al món comercial internacional amb veu pròpia i sense intermediaris.

El rotllo de "ser de dreta" o "ser d'esquerra" és la trampa de sempre que ens despista d'allò que hem de menester per no ser un poble desgraciat i maltractat.

Valoració:6menosmas
Per Es Turmàs, fa mes de 8 anys

@ Pa negre

Si just fossin 40 anys!!

Valoració:14menosmas
Per Pa negre, fa mes de 8 anys

Totalment d'acord amb "Algú per aquí".
Mai he combregat amb sa filosofia de dretes. Però així om està sa políticia avui en dia, els ciutadans hem d'eixigir als polítics coherència i que no es venguin per a fer-se un xalet. Segurament els del Pi ja tinguin molts de xalets, però també conec gent d'esquerres que tenen el mateix número de xalets.
Lo important és que sa mallorquina de veres no voti al PP, un partit molt xerec per a la diversitat i les identitats regionals.
Menos Espanya i més Mallorca. Que ja fa 40 anys que lis pagam moltes coses.

Valoració:11menosmas
Per Un de tants, fa mes de 8 anys

Per l'únic que m'alegro és que si el PI és un partit amb cara i ulls, la dreta estarà fraccionada i no estarà en mans del PP.

Valoració:15menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

I enhorabona!!

@Catalina: tota la raó, quin alè no haver de tenir un nus a l'estómac si surt la dreta! Que dreta o esquerra només sigui això, dreta i esquerra, i no esquerra o tota una amenaça a la pròpia identitat. Aquí no hi estam acostumats a això (que és normal als països que són "països", no com aquest). Serà fantàstic!

Valoració:17menosmas
Per algú per aquí, fa mes de 8 anys

Mira què te dic, que sóm d'esquerres de tota la vida, però com l'esquerra nostra no s'esbavili i presenti un front cohesionat, encara votaré el Pi, on hi ha algú que, encara que jo no hi combregui amb tot el que pensa, ha demostrat coherència amb els seus principis i la seva identitat.

Tanmateix mai combregaré absolutament amb tot el que algú altra pensi, però per fer les coses i aconseguir objectius hem d'aprendre a prioritzar

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris