cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Minso seguiment de la vaga entre els mestres de les Illes

El Govern el xifra en un 23 per cent, mentre que els sindicats l'estableixen devers el 40

La directora general de Recursos Humans de la Conselleria d'Educació Cultura i Universitats, Margalida G. Pizà, ha xifrat en un 23,2% el seguiment de la vaga programada per a avui a l'educació pública de Balears per part dels docents, per criticar les retallades a l'ensenyament i el decret de llengües. Per la seva banda, els sindicants convocants han establert devers el 40 per cent el nombre de mestres que no han anat avui a fer feina.

En una roda de premsa, la representant de l'Executiu ha detallat que a Mallorca, han participat en la jornada de vaga un 25,1% dels professors, un percentatge que es redueix fins el 14,8% a Menorca, al 19,1% a Eivissa i apuja fins el 23,1% a Formentera.

A més, Pizà ha destacat que la jornada escolar s'ha desenvolupat amb «total normalitat», al mateix temps que ha assenyalat que els serveis mínims s'han complert. Finalment, ha incidit que «s'ha respectat el dret a fer vaga i el dret a no fer vaga de tots els docents», alhora que ha recalcat que el «més important» és que els alumnes han estat atesos «en tot moment».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per XL, fa mes de 8 anys

El que hem de tornar fer,docents i no docents, és una altra manifestació com la de l´any passat.

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 8 anys

En lloc de "minso" se pot emprar brèvol, flac, senzill, prim.

Valoració:1menosmas
Per El polaco, fa mes de 8 anys

Aqui sólo observo catalinos, es decir es una micromanifestación catalufa

Valoració:-1menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

El seguiment va esser molt gros, si pensam que els mestres, com la resta de funcionaris, no han tengut paga de Nadal i ténen el sou congelat. Si el descompte no fos tan gròs, s´hi hauria afegit molta més gent.

Valoració:0menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

El seguiment va esser molt gros, si pensam que els mestres, com la resta de funcionaris, no han tengut paga de Nadal i ténen el sou congelat. Si el descompte no fos tan gròs, s´hi hauria afegit molta més gent.

Valoració:0menosmas
Per Mallorquí i, per tant, català, fa mes de 8 anys

@MINSO?

No fa falta insultar: "baix", "prim" i "poc" són paraules tan catalanes com "minso". Tant els catalans insulars com els continentals tenim a disposició nostra tot el tresor lingüístic nacional. Per cert, és més nostre "emprar" que no "emplear", perquè aquest mot prové del castellà. Per altra banda, "catalufo" -insult que agrada molt als espanyols- no té res a veure amb la nostra llengua.

Valoració:14menosmas
Per MINSO?, fa mes de 8 anys

MIra que ho sou de catalufos, que heu d'anar a emplear paraules i expresions que mai s'han sentides a Balears. Baix, prim, poc... com si no tenguessim paraules ben nostres per emplear.

Valoració:-17menosmas
Per algu per aquí, fa mes de 8 anys

Bona idea la de'n Joan Miquel de fer vaga un sector i els altres compensar econòmicament, així feim pressió i ningú es fot del tot. Ara, la organització per quedar per repartir-mos els sous serà complicat. Una bona idea un poc massa idealista potser.

@PenaGrossa: quin sector fa això? Idò per exemple els controladors aeris d'ençà que els hi varen oquestrar aquella campanya de desprestigi, que han d'anar a controlar avions que volen amb passatgers sense haver descansat. A ells també els acusaren de rebre coses que no es mereixien, i tot i que només eren alguns els que tenen els sous desorbitats i no tot el col·lectiu, es va haver de fotre tot el sector en una maniobra orquestrada per tornar la societat contra ells: ara han quedat sense dret a baixes remunerades, sense descansos justs, tenen els horaris d'una setmana per l'altra, i un caramull més de drets laborals perduts... ens sona, docents? Ara sóm noltros els que acusen de "vacances exagerades que no ens mereixem". No era més que la punta d'un iceberg, darrera aquell col·lectiu veniem els altres.
Ara, els guardies civils, ben alerta a no descansar un dia sencer després d'un torn de nit que molts es passen dormint dins el cotxe.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 8 anys

El secret està en col·lapsar el sistema. Que la vaga general indefinida la facin els mestres de primària. Els professors de secundària, universitat, jubilats i aturats que compenssin als companys dels descomptes que patirien. S'ha d'aturar els peus eals corruptes de merda.

Valoració:11menosmas
Per Ana, fa mes de 8 anys

Jo també crec que hi ha que proposar una vaga indefinida. Potser no siguem tots, però farem mal. Sobretot si es convoca a mitjans de juny, abans de la darrera avaluació però amb els examens fets. Tenim dret a la vaga i així retrasarem la matricula pel pròxim curs, però no la dels alumnes de segon de batxillerat. Ja estic cansada de ser una funcionària model, pendent de la burocràcia.Una funcionària criticada per tenir vacances que segons alguns no ens mereixem. Aixó és sempre mirar el paper i no l'envoltori. No entenen les hores que esteim treballant pels seus fills, pels futurs ciutadans d'aquest país. Sóc responsable amb els alumnes, però estic cansada que els meus drets laborals i professionals estiguin sent vulnerats. Avui erem una plaça sencera, però s'han rigut de nosaltres. I de vegades pens que tenen raó, que no som capaços de fer-la grossa i aturar-les els peus. Ja és hora companys i companyes.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris