cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Bauzá cobrà de batle fent feina alhora a la farmàcia

Entre 2005 i 2009 ingressà entre 50.000 i 65.000 € l’any de dedicació exclusiva de l’Ajuntament de Marratxí sense posar un farmacèutic substitut a l’apotecaria

21120

El president Bauzá, durant el ple d’ahir al Parlament.

El president José Ramón Bauzá cobrà, durant més de quatre anys, la dedicació exclusiva com a batle de Marratxí mentre, a la vegada, feia feina a la farmàcia que té al Pont d'Inca Nou, on no tenia un farmacèutic substitut. La situació es produí des de setembre de 2005 fins a novembre de 2009, quan nomenà un farmacèutic substitut. En aquell període cobrà 49.600 euros bruts anuals fins al juny de 2007, quan passà a cobrar 65.000 euros anuals. L'oposició sosté que aquest és un clar incompliment de la Llei de farmàcia, mentre el Govern manté que està permés.

La Llei 7/1998, d'ordenació farmacèutica de les Illes Balears, diu que el farmacèutic que passa a ocupar càrrec públic ha de posar un apotecari substitut al capdavant de l'oficina. IBauzá, almenys durant més de quatre anys, no ho hauria complit perquè cobrà la dedicació exclusiva com a batle sense tenir substitut a la farmàcia.

L'article 11 diu textualment que "la Conselleria de Salut i Consum procedirà a nomenar un farmacèutic substitut, prèvia sol·licitud del titular de la farmàcia, en els supòsits que concorrin en el farmacèutic titular o regent circumstàncies de caràcter excepcional i limitades en el temps, com (...) ocupació de càrrec públic...".

Segons el Govern, però, en el cas de Bauzá, l'Ajuntament de Marratxí aprovà, juntament amb la dedicació exclusiva del batle, un acord que declarava la compatibilitat del càrrec amb les seves ocupacions particulars i, per tant, també les que tenia al capadavant de l'apotecaria. La normativa que regula la dedicació exclusiva permet compaginar-la amb una activitat marginal.

Bauzá passà a ser batle de Marratxí el 2005, després d'un pacte amb els Independents. El setembre d'aquell any, l'Ajuntament li establí un sou de 49.600 euros bruts a l'any. El 2007, ja amb majoria absoluta, passà a cobrar una dedicació exclusiva de 65.000 euros l'any. Però no fou fins al novembre de 2009 que nomenà un farmacèutic substitut a la seva apotecaria.

Bauzá mateix, en les al·legacions fetes arran de les actuacions per decidir sobre la seva compatibilitat, reconeix que fins al 10 de novembre de 2009 no sol·licità el nomenament d'una farmacèutica substituta i que, amb data 1 de novembre de 2009, fou nomenada a jornada completa i per temps indefinit, "per ocupació de càrrec públic". El president afirma que ho féu en ser designat com a president del PPbalear, un càrrec que no és institucional i que no obliga a nomenar substitut.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ianekin, fa mes de 8 anys

M'encanten les cares que li van quedant a les fotos. Ahir pareixia un nin petit agafat en falta i provant de disimular amb "joooo? No he fet reeees?". Avui la foto rebufant del diari (el nin ja fent la potadeta quan es comença a veure acorralat). Al menys ric una estona!

Valoració:7menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

Idò au, a investigar i a denunciar s'ha dit. A què esperam per posar-los a tots al seu lloc? Siguin del color que siguin, les coses s'han de fer ben fetes. Si no, sempre tendrem un desgavell.

Valoració:5menosmas
Per Pere Gri, fa mes de 8 anys

Però ... si això ho fan tots! A veure. En Carlos Simarro, el batle que pretén controlar els sollerics amb 22 càmeres de videovigilància, cobra 57.000 euros per una dedicació exclusiva. Pregunta: ha tancat la seva consulta veterinària? Hi ha posat un substitut? L'ha llogada a un altre menescal? Resposta: la que podeu imaginar-vos. Au, dBalears, feis una mica de periodisme d'investigació i esbrinau quants batles de Mallorca amb dedicació exclusiva tenen altres ocupacions (una o un bon grapat). Ànim i a la feina!

Valoració:14menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

Encara posa més excuses? Vaja, la boca deu ser l'única cosa que s'ha omplert de transparència. Ja ho diuen, quan més presumeixes d'alguna cosa, és que més falta te fa. FORA BAUSSÀ!

Valoració:6menosmas
Per Fdp, fa mes de 8 anys

Jaume Matas, Francisco Camps, Luis Bárcenas, Rodrigo Rato, José Ramón Bauzá...

Corrupció + feixisme = PP

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitam finançar amb doblers públics el feixisme i la seva exaltació.
No amb els nostres doblers.

Valoració:13menosmas
Per Maribel, fa mes de 8 anys

Transparència, Sr. Bauzà, transparència! I una mica de decència, ja que hi som!

Valoració:11menosmas
Per Farto, fa mes de 8 anys

Trobo que té molts de fronts oberts aquest subjecte...Fins quan ho hem de permetre?? Si de veritat féssim pinya de ben segur que el fariem partir.

Valoració:16menosmas
Per quin un, fa mes de 8 anys

Té taó, es un exemple dde transparencia, és a dir, ell mostra el que no s'ha de fer...

Valoració:12menosmas
Per Prou, prou, prou!, fa mes de 8 anys

Va començar a estar fora de llei ben prest!
Quan acabarà això? No hi ha ningu que el sàpiga posar a retxa? O no volen?

Valoració:19menosmas
Per sddf, fa mes de 8 anys

que els torni, 65000 x 4 mes interesos= 300.000 € 50 milions de pesetas. casi res

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris