algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Cas Farmàcia: per salvar-se, Bauzá diu al TSJIB que no té poder

El president al·lega en un escrit presentat al jutge que no té “potestats resolutòries”

21194

Bauzá es defensa de tot.

El president José Ramón Bauzá ha al·legat davant el Tribunal Superior de Justícia, per intentar salvar-se de la inhabilitació en el cas de la farmàcia, que no té "potestats resolutòries" i que "el poder executiu de la Comunitat Autònoma no l'encarna el president, sinó que resideix en el Consell de Govern". Bauzá, segons ell mateix, just té atribucions de representació i de direcció, en aquest cas centrada en la "coordinació" de les funcions dels membres de l'Executiu.

El temor de ser inhabilitat per ser -i cobrar- ensems com a president del Govern, com a diputat i com a titular de farmàcia ha suposat que Bauzá s'hagi autoretallat el poder perquè no se'l pugui comparar amb l'exconsellera socialista Aina Salom, que fou inhabilitada durant dos anys perquè era titular de Salut i d'una farmàcia.

La por de la inhabilitació ha suposat que Bauzá hagi presentat un escrit davant el magistrat del TSJIB Fernando Socías, ponent del cas Farmàcia -arran del contenciós interposat per l'esquerra-, en el qual afirma que "no existeix identitat entre les funcions i potestats atribuïdes per l'ordenament jurídic al president de la Comunitat Autònoma i les que s'atribueixen als consellers competents en matèria de sanitat".

Amb aquest raonament, Bauzá intenta desmarcar-se de la sentència del TSJIBsobre Aina Salom, en la qual s'afirma que no es pot ser membre del Consell de Govern i titular d'una farmàcia. Bauzá mira de fugir així dels efectes de la sentència i haver d'abandonar el càrrec de president.Segons el marratxiner, són els consellers els que dirigeixen i gestionen l'activitat administrativa en els seus sectors corresponents i assumeixen les responsabilitats inherents a tal direcció". Això significa que Bauzá, que ha nomenat tres consellers de Salut aquesta legislatura, intenta situar-se per sobre del bé i del mal i, en conseqüència, pot ser titular de farmàcia i president alhora, perquè ell no té cap possibilitat, com tenia Aina Salom, "d'incidir, de manera directa i immediata sobre el contorn d'interessos econòmics que aquesta persona física va mantenir durant el temps que era càrrec públic en ser propietària d'una farmàcia".

Després, l'escrit d'al·legació de Bauzá fa una disquisició sobre les seves atribucions com a president del Govern i assegura que "falta aquesta connexió íntima i directa (que s'adverteix en el cas de la consellera de Sanitat) entre les funcions públiques atribuïdes i els seus interessos personals".

Així , afirma que "el president no té potestats resolutòries més enllà del nomenament i cessament d'alts càrrecs".

Per l'esquerra, la situació és molt diferent, perquè l'escrit en què Bauzá justifica que pot ser president i titular de la farmàcia implica que ha reduït el càrrec de cap de l'Executiu a una tasca purament representativa i formal, "la qual cosa no té res a veure amb la realitat. Bauzá ha donat la volta a la realitat del que és un president del Govern per justificar els seus negocis privats".

Per avui es preveu una escomesa molt forta contra el president tant per part del PSIB com de MÉS. Aquestes dues formacions ja han començat a preparar de manera conjunta l'escrit d'al·legació al presentat per Bauzá, a l'espera que sigui sentenciat a inhabilitació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per samuel barber, fa mes de 8 anys

Per què no s'afaita aquest homo? Em fa vergonya tenir un president tan descuidadot

Valoració:0menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 8 anys

Bauzá, no ets més inútil perque no t'entrenes.

Valoració:4menosmas
Per Xaume, fa mes de 8 anys

Ja sabiem que era un homo de palla. Ara ho ha confirmat ell mateix.

Valoració:7menosmas
Per Fdp, fa mes de 8 anys

Jaume Matas, Francisco Camps, Luis Bárcenas, Rodrigo Rato, Mariano Rajoy, José Ramón Bauzá...

Corrupció + feixisme = PP

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitam finançar amb doblers públics el feixisme i la seva exaltació.

Valoració:9menosmas
Per No té cap poder?., fa mes de 8 anys

Les Comunitats Autònomes, constituïdes conformement a la Constitució, gaudeixen de poders legislatiu i executiu propis, que desenvolupen les competències atribuïdes a la Comunitat Autònoma pel seu Estatut d'Autonomia o transferides per l'Estat, tal com està previst en la Constitució espanyola de 1978. No obstant això, la diferència qualitativa més gran entre l'Estat de les Autonomies i un Estat federal és que les Comunitats Autònomes no tenen una organització judicial pròpia que jutgi les causes que se suscitin segons les seves Lleis, sinó que comparteixen el Poder Judicial únic de l'Estat Espanyol. A pesar d'això, la legislació estatal i autonòmica preveu la intervenció de les Comunitats Autònomes en la gestió de les competències administratives relacionades amb la Justícia, tals com règim personal dels funcionaris al servei de l'Administració de Justícia i mitjos i recursos materials i econòmics. A més la Assemblea Legislativa de cada Comunitat Autònoma intervé en el nomenament d'una tercera part dels membres de la Sala civil i Penal del respectiu Tribunal Superior de Justícia, formulant una terna que presenta al Consell General del Poder Judicial, que selecciona un dels candidats per a la plaça en qüestió.

Valoració:6menosmas
Per Busaca dins l´ull, fa mes de 8 anys

De cada cop el treuen millor a les fotos, mirau quina cara de colló se li ha quedat al afirmar que com a cap de l´executiu no te responsabilitats executies.

Valoració:9menosmas
Per Solleric, fa mes de 8 anys

Sempre havia sentit a dir que el PP a les Balears guanyaria fins i tot posant una granera de candidat, veig que han fet la prova amb un "florero" i ha quedat demostrat que els seus votants són uns incapaços que voten per inercia... o alguna cosa pitjor.

Valoració:15menosmas
Per t, fa mes de 8 anys

Aquest escrit és un insult a la inteligència del TSJIB, què a vegades no pareix que vagi massa sobrat d'ella, però que suposam que sabrà "valorar". Aquest escrit és una excusa barroera, una sortida cap endavant, una declaració de culpabilitat. Supòs que també els senyors de TSBIJ ho sabran valorar. Això sí hauran de amagar el carnet de PP.

Valoració:9menosmas
Per Concís, fa mes de 8 anys

Cada 4 anys voten. No n'hi ha més de fetes. Mem si el pròxim pic no surt tant nial.

Valoració:8menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

que curiós, aquesta és l'única notícia on no opina cap militant anticatalanista (que tant abunden a aquest diari). Que passa? el seu gran líder està enmerdat fins a les celles, algun voluntari per defensar-lo? ara és s'hora, se li està acabant el temps...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris