algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El Govern deu 96,5 milions als ajuntaments

Té impagats amb tots i cada un dels consistoris, però el més perjudicat és el de Palma, amb 36,5 milions pendents. En general és per retards a l’hora d’afrontar convenis i fons

21116

Aguiló i Bauzá durant un ple del Parlament autonòmic.

Miquel Àngel Canals - Arxiu.

El Govern deu 96,5 milions d'euros als ajuntaments de les Illes. Té deutes amb tots i cada un dels 66 consistoris. En termes generals, el deute s'explica pels problemes de liquiditat que arrossega l'Executiu i fa referència a conceptes diversos, com el retard en el pagament del Fons de Cooperació Local o de la Llei de capitalitat de Palma, o el retard en el pagament de convenis signats per programes o equipaments sanitaris, socials o educatius.

Les dades del deute del Govern amb els consistoris les aporta el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, en una resposta parlamentària al socialista Marc Pons. La resposta té data del 12 de desembre, malgrat que s'ha fet pública ara, i no especifica els conceptes pels quals es deuen els doblers. Segons batles consultats, les xifres no han variat gaire.

"Tenim problemes en matèria d'impagaments que són realment injusts, però que provenen de decisions clarament anteriors", contestava el vicepresident al Parlament. Es referia, però, al deute que té el Govern amb els consells, de 366,5 milions (285 al de Mallorca, 33 al de Menorca, 35,5 al d'Eivissa i 13 al de Formentera). "El Govern treballa per obtenir liquiditat per fer efectius els pagaments dels endarreriments als consistoris del 2012 com més aviat millor", responia el de Salut, Martí Sansaloni, referint-se als convenis municipals dels centres de dia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cal rigor, fa mes de 8 anys

Les Illes Balears tenen 67 Consistoris,
Mallorca = 53
Menorca = 8
Eivissa = 5
Formentera = 1
total = 67.

Valoració:3menosmas
Per rater, fa mes de 8 anys

El Govern no tan sols deu als Ajuntaments, també a les farmàcies, a les escoles i Instituts, als Hospitals, etc, etc. Ara, tu paga els teus impostos o les multes un dia més tard del que toca i veuras el "marrón" que et menges.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Acab de llegir, que Catalunya paga, cada segon, 500€ en forma d´impots que no es
reinverteixen a la comunitat, amb aquets contes, ¿cuant mos surt als ciutadans de
Balears? que som es derre´r mot d´es credo dins es repartiment d´Espanya, 650 ?
700 ? ai mallorquins i tote le gent de s´es illes ¿qui mos defensa als nostros interesos? si comande el psoe ¡ mal ¡ si comande el pp ¡ pitjor ¡ mes mal que taca d´oli, amb dite d´aqui ¡ Fotuts i banyuts ¡

Valoració:11menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Bé, però a Madrid no devem res perquè pagam puntualment i ben escurats quedam.

Valoració:15menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 8 anys

Al de "Campos del Puerto" no li deu res. Al contrari li subvenciona la demolició de l'urbanització de Ses Covetes. No tots som iguals!!!

Valoració:11menosmas
Per Ah! Són dels seus., fa mes de 8 anys

Idò és un morós i malpagador. Si això ho féssim els ciutadans ja ens hauríen imposat una multa. Per què no els reclamen a Mates, Undargarín i a d´altres que s´han quedat amb els doblers dels mallorquins?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris