lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els Països Catalans s’enllacen avui per la llengua

Palma acull a partir de les 10 del matí una reunió del Consell Social de la Llengua Catalana

Els Països Catalans s'enllacen avui per la llengua en el primer gran acte que es realitza de manera simultània a tot el territori després dels atacs constants del Govern del PP al català.

Palma, Perpinyà, l'Alguer, Andorra, Barcelona, Sabadell, Valè cia, Fraga, Castelló, Maó i Eivissa són algunes de les moltes ciutats que han programat cadenes humanes, concentracions i lectures de manifest per reclamar la presència de la llengua catalana com a cohesionadora de la societat tant a l'escola com en el dia a dia.

A Balears, un dels actes més significatius serà la reunió extraoficial que farà el Consell Social de la Llengua Catalana (CSL) a partir de les 10 del matí a l'edifici de la Riera de la UIB. Durant aquesta legislatura, el Govern, que és qui n'ostenta la presidència, hauria de convocar el Consell però, davant de la seva nul·la voluntat, diferents membres que en són vicepresidents, com l'OCB i la UIB, han decidit organitzar-ne un d'extraoficial.

De moment, ja hi han confirmat l'assistència Damià Pons, fundador del primer CSL; Rosa Calafat, directora dels serveis lingüístics de la UIB en representació de la rectora; Joan Melià, sociolingüista (UIB); Jaume Mateu, president de l'OCB, i la filòloga Aina Moll.

Tant des del PSIB com des de MÉS, Esquerra i Pacte x Eivissa, també confirmaren que diferents dirigents de les seves formacions participaran en les activitats d'avui.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Somiant truites, fa mes de 8 anys

Prenim nota es votants, des partits i entidats que recolcen aquesta quimera en lloc de lluita contra es vertaders enemics : Crisi i corrupció.

Valoració:-10menosmas
Per SCIFI, fa mes de 8 anys

Los "Paisos Catalans" como todo el mundo sabe, se encuentran muy cerca de Hobbiton, entre Neverland y las tierras altas de Invernalia.

Valoració:1menosmas
Per mateu, fa mes de 8 anys

jo me deman ,perque? si sa llengo balea te gramatica i diccionaris (1872),reconeguts per s,academi de ses bones lletres de barcelona i sa real academi española amb sa mateixa categoria de llengo independent com pugui ser el catala, posen tantes traves,a sa balea.tots aquets que diuen que es mallorqui ve des catala saben d,aquesta informacio? i que no diguin que es mentida per que es llibres existeixen i abans que sa gramatica catalana(1913)pompeu fabra

Valoració:-11menosmas
Per LLONGANISSA, fa mes de 8 anys

VISCA MALLORCA LLIURE DES FEIXISME PANCATALANISTA!!!

Valoració:-12menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

El municipi de Condado de Treviño, aquell rotlet que surt enmig d´Alaba ha aprovat la
solicitud presentada al 25 de Gener de segregarse de Castella i anexionarse al Pais
Basc, s´ha aprovat per majoria, no som els unics que se volen fer anfora d´Espanya,
Avis per navegants, adeu.

Valoració:7menosmas
Per Ropit., fa mes de 8 anys

A Clemente: Si vostè no és mallorquí, aquí i amb això, no hi té veu ni volt. I si ho és, perquè predica amb la llengua que no és la nostra?
Parli i escrigui en els seu estimat Mallorquí, home!. Doni testimoni i exemple i no faci més comèdia!!!

Valoració:8menosmas
Per Siau qui sou, fa mes de 8 anys

Aqui som a Mallorca i parlam una modalitat del Català. No podem ni volem canviar-ho,.

Valoració:9menosmas
Per Biel, fa mes de 8 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-12)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Jeroni Rosselló, Antoni Maria Alcover, etc.

Valoració:10menosmas
Per Rafel, fa mes de 8 anys

Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana (París,1309):

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)

Valoració:11menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 8 anys

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris