cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Salom: "Per damunt de tot, pensem en els mallorquins"

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha reconegut avui que la importació de fems provinents del continent per a ser cremats a la incineradora de Son Reus és un projecte que té un «cost polític»,  tot i que ha afegit, que «més enllà de les dificultats actuals, representa una solució de futur, perquè per damunt de tot pensem en els mallorquins».

El Consell de Mallorca, ha dit, «conscient que els mallorquins no podien pagar més», ha aconseguit congelar la taxa de tractament de residus per segon any consecutiu, però per assolir aquesta fita, la presidenta insular ha dit que han hagut d'adoptar decisions «valentes», com ha estat la importació de residus.

Salom ha fet aquestes consideracions en el segon Debat de Política General del Consell de Mallorca de la legislatura.

La presidenta ha explicat que el febrer va concloure la primera «fase de prova» amb la importació de 1.085,88 tones procedents de Sabadell, i «ara s'està avaluant la viabilitat econòmica d'aquestes operacions».

«Ha arribat combustible sòlid recuperat i no ha canviat res. Mallorca és i seguirà essent un exemple en gestió de residus a nivell mundial, i un model a seguir en matèria de reciclatge», ha prosseguit Salom, davant el que ha afegit que Mallorca «és un dels llocs que més recicla».

«Confiança» enfront la crisi

Amb tot, la presidenta insular ha centrat el seu debat, com ja féu el passat any, en el «paisatge humà diferent», sorgit de la «situació complexa i difícil» que travessem.

Ha apel·lat a la confiança i l'ànim per a sortir de la crisi. Així mateix, ha apuntat que el Consell «ha de servir per a estimular i posar les condicions necessàries per a crear treball» atès que, «la prioritat absoluta de tots és el treball», i a Mallorca, ha reconegut, «hi ha un excessiu nombre de persones que no tenen oportunitat de tenir un lloc de treball».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 8 anys

El Consell es un organismo chupóptero que no sirve para nada.Sus competencias se solapan con las del Desgovern de la CCAA,POR LO TANTO ES IMPRESCINDIBLE LA REFORMA CONSTITUCIONAL QUE SE CARGUE TODO EL ENTRAMADO AUTONÓMICO, CON SUS DIPUTACIONES, CONSELLS Y AYUNTAMIENTOS que multiplican el gasto público para que los políticos se llenen los bolsillos.

Valoració:0menosmas
Per SRS, fa mes de 8 anys

SRA SALOM NO PENSI TANT QUE CADA VEGADA QUE LE MIR PES TELEVISOR O LE SENT XARRA PER SA RADIO I PENSA TANT AMB NOLTROS ME ENTRA UN SUADA FREDA QUE ME POS BLANC COM UNA PARED. SAP A QUI SA PAREIX VOSTE? A NES MUÑECO DEN JOSE LUIS MORENO, ES FAMOS "MONCHITO" QUE ENS RECORDAU DE AQUELL MUÑECO DOLENT, LLEIG, I REPUTA.

Valoració:2menosmas
Per Maki, fa mes de 8 anys

Estic segur que ara voldrien recuperar l'ecotasa....BURROS!

Valoració:2menosmas
Per Hauran d´emigrar, fa mes de 8 anys

No menteix! Diu que pensen en els mallorquins. Però no pensen en tothom. Només en uns quants, els que comanden -esperem per poc temps- i les seves butxaques. Hauran d´anar a cremar-los fora de l´illa perquè aquí no hi podran aguantar.

Valoració:3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Si pensau en els mallorquins, no mos hauríeu d'haver deixat sense poder veure les pel·lícules i les sèries de la televisió autonòmica en la nostra llengua.

Si pensau en els mallorquins, no mos hauríeu d'haver posat en mans d'uns funcionaris que puguin dir-nos que no ens entenen.

Si pensau en els mallorquins, no inflaríeu la classe mitjana d'imposts, ofegant botiguers, petits comerciants, autònoms i empresaris mitjans.

Si pensau en els mallorquins, no mos encolomaríeu un president que cada punt canvia d'idioma a un altre que no és el tradicional d'aquí.

Si pensau en els mallorquins, no mos parlaríeu tot lo dia de complir amb un dèficit que Madrit imposa despòticament en benefici de comunitats que no són la nostra.

Si pensau en els mallorquins, vos rebel·laríeu contra les balances fiscals espanyoles, que van EN CONTRA dels interessos d'aquestes illes.

Valoració:10menosmas
Per escoltava, fa mes de 8 anys

memeu, vosaltres mai heu pensat amb els mallorquin, no vos penseu que som beneits, no mos fejeu riure, no ens creim res de vosaltres pero res.

Valoració:9menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Ja ho he dit altres vegades: això serà un altre de tants de negocis de na Peix-frit que ens fan els polítics: tendrem la porqueria, els fums, les seves conseqüències, i al final ens costarà doblers.

Valoració:14menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

1.- Ho fan pensant en els mallorquins que tendran càncer per culpa seva
2.- El GOB ha aclarit prou bé que cfremar aquests fems ens costa car fins i tot a la butxaca (que fa càncer no ho diu nomé el GOB, ho diu l'Instituto Carlos III, depenent del ministeri de Salut del Govern Espanyol)

Valoració:8menosmas
Per Biel, fa mes de 8 anys

Baratam la taxa de residus per la nostra salut.

Valoració:12menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 8 anys

No ho enteneu. El que vol dir és que pensa com fotre el patrimoni i la salut als mallorquins.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris