algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Els directors d’institut planten cara al Govern

La Federació dels directius dels centres es mostra contrària tant al decret de tractament de llengües com a la futura llei de convivència

21172

Imatge de fa gairebé un any de la comunitat educativa de l’IES Ramon Llull el dia en què penjaren el llaç.

La Federació d'Associacions de Directors i Directores de Secundària de les Illes Balears (FADESIB), que agrupa 52 directius, ha decidit plantar cara al Govern davant les noves normatives que Educació vol posar en marxa el pròxim curs.

Concretament, la seva indignació ha estat generada pel contingut del futur decret de tractament integrat de llengües i pel de la llei de la convivència escolar i de l'autoritat del professorat dels centres educatius.

En relació al segon esborrany que Educació els ha presentat sobre el decret de llengües, el president de la Federació, Antoni Quintana, assegurà que "el decret el que vol és modificar l'equilibri que existeix entre català i castellà". I afegí que "cap de les al·legacions que vam presentar al primer esborrany no han estat recollides en el segon, i per això ens hi mostram en total desacord".

Els directors consideren que "aquesta norma no té en compte la sociolingüística, la demografia i la cohesió, és a dir, la convivència lingüística a la nostra comunitat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Orzouei, fa mes de 8 anys

No tots els directius de secundaria estam d'acord amb aquesta federació son molts més no representats aquí els directius que no combreguen amb FADESIB ...es tractament de llengues millorara sa presència d'anglès, sa llei dels símbols posarà ordre a aquest escàndol on molts funcionaris docents han fet més de polítics que de docents, sa LOMCE és un començ de solució a tots aquests anys de despropòsits d'una ESO que ens ha conduït al pitjor païs d'Europa, necesitam de s'autoritat des professor perquè sa política educativa socialista als darrers 20 anys mos ha conduït a que nomes tenen drets els alumnes....en definitiva que ningú pensi que els professors, directius i directors i directores estan d'acord amb lo que diu aquesta notícia que està totalment manipulada!!!

...els 500 persones no representen a sa societat civil...a veure si mos entenem i deixam de fer demagogia...tampoc volem que sigui tot 100% en catala, volem recordar que es castellà tambè és sa nostra llengua i mos convé que s'anglès comenci a guanyar terreny...sobretot al català!

Valoració:-1menosmas
Per I que!, fa mes de 8 anys

Units contra l´espanyolisme ranci. No ens hem de deixar trepitjar.
La nostra llengua no es pot perdre. Espanya pels espanyols.

Valoració:0menosmas
Per Rosella, fa mes de 8 anys

Com a mare trob indignant l'actitud de la Conselleria i la campanya de desprestigi de tot el col·lectiu docent orquestrada des de Madrid i seguida pels nostres governants. A més, quan un mestre està de baixa un mes només envien substitut quan ja fa dues setmanes que els altres mestres substitueixen el mestre malalt. No és cap problema per als mestres que han de substituir, però els nins, amb cinc mestres diferents que passen cada dia per la seva aula, ja us podeu imaginar quin rendiment en treuen, d'anar a escola. S'hauria de saber com perjudiquen totes aquestes retallades a l'educació dels nostres fills.

Valoració:8menosmas
Per rater, fa mes de 8 anys

Els mestres enguany anem de cul, estressats per la feina, amb més hores, amb mes alumnes i més grups ( i menys sou i complements), no ens sobra temps ni per llegir la premsa, per això hem d'aprofitar els dissabtes mati per fer-ho. Tameteix per llegir alguns (pocs) comentaris de gent inculta que no sap de que va la cosa, però opinen.

Valoració:7menosmas
Per Pringaos, fa mes de 8 anys

Menuda plantada de cara, ni un maestro se digna a opinar aquí, Ahh es que ni leen esto glups

Valoració:-1menosmas
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Pep, si trolleges de franc en Bauzá se'n riu de tu. Pot se que siguis s'únic.

No siguis pur, passa a cobrar.

Valoració:5menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no interessa ni és útil ni és necessari.

Valoració:1menosmas
Per Andreva, fa mes de 8 anys

No som espanyols més que administrativament i perquè per desgràcia ningú no pot renunciar a la seva ciutadania (en això els espanyols ens tenen ben enganxats).

Valoració:44menosmas
Per Ropit., fa mes de 8 anys

Envdavant companys i col·legues!!!

Valoració:7menosmas
Per un mallorquinista, fa mes de 8 anys

@Pep: Els castellans/forasters en tenen cap de respecte cap a noltros?, Puc demanar jo estudiar en catala a Madrit? Impensable!!! Això és sa vostra democracia! s'antimallorquinisme extrem

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris