nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

L’Ibavi ajudarà desnonats amb més pisos de lloguer barats

21832

El conseller ha informar al Parlament que l'anterior Govern del Pacte ordenà des de meitat de 2009 al final de la legislatura 50 desnonaments.

Miquel Àngel Canals

El Govern posarà en marxa un nou pla de lloguers socials per ajudar a combatre el problema dels desnonaments a què es veuen abocades moltes famílies de les Illes per culpa de la crisi econòmica. El pla suposarà oferir més pisos protegits amb lloguers de 150 euros al mes (ara n’hi ha 200) i, a la vegada, rebaixar els preus que ara paguen els llogaters d’habitatges de protecció oficial.

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, anuncià ahir al Parlament la immiment presentació d’aquest pla “per ajudar la gent que té dificultats” per pagar un pis, després del bon funcionament del programa en vigor. Company, que és el responsable de les polítiques d’Habitatge del Govern, recordà que l’any passat es posà en marxa un primer pla que consistia a oferir habitatges protegits en règim de lloguer a 150 euros al mes i apuntà que ara ja són 200 els que s’ofereixen.

A més, recordà que des del mes d’abril de 2012 el Govern no executa desnonaments als pisos que té l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi). En aquest sentit, aprofità per retreure al Pacte, i concretament a l’exconseller socialista Jaume Carbonero, que hagués ordenat 50 desnonaments de famílies que habitaven en pisos protegits del Govern des de maig de 2009. Reconegué que ell n’executà sis que venien d’abans, fins que, a l’abril de 2012, “nosaltres donàrem ordres que no se’n fes cap altre”, relatà Company.

Peticions de l’oposició
El conseller responia així al socialista Carbonero, qui va retreure al PP que aprovàs al Parlament una declaració a favor de la dació en pagament retroactiva, mentre a Madrid bloqueja aquesta qüestió i a Balears no fa passes en aquesta direcció.

El diputat recalcà que la societat balear “espera que el Govern actuï” i demanà, concretament, que ho faci en tres direccions:recuperant un conveni amb els bancs per aturar els desnonaments implantant una moratòria de tres anys en el pagament d’hipoteques;destinant uns dos milions d’euros per pagar el lloguer de les famílies desnonades; i pactant amb el PSIB el contingut d’una llei de solvència singular, tal com va prometre el president José Ramón Bauzá la setmana passada en el ple. “Estam en el límit moral del sistema”, sentencià el diputat.

“Vostès signaren 20 habitatges destinats a finalitats socials, nosaltres n’hem posat 200 només en un any”, li contestà el conseller Company, qui confià que el Govern “pugui negociar” el contingut de la llei proposada pel PSIB per aturar els desnonaments.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pau, fa mes de 8 anys

També podrien ajudar pagant les ajudes de la primera hipoteca dels últims 3 anys...

Valoració:3menosmas
Per un que ha vist el pla, fa mes de 8 anys

El govern anterior no va fer absolutament res al respecte rei meu. Com tots els de la teva corda, no saps de que parles. Lúnic que vareu deixar es un deute de mes de 120 millions déuros i un caramull d´habitatges comprats a amiguets a llocs on no hi ha cap demanda... que haurem de pagar ara amb els nostres imposts.

Valoració:11menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Aquest "pla" de que parla en company, ja fa estona està fet, des del Govern anterior, tan sols l'ha tornat treura del calaix on l'havia ficat.
El fort d'en Company es la demagògia barroera.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris