algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

L’impost als envasos suposa una trava més per al vi mallorquí

20936

Els productors de vi mallorquins asseguren que el nou impost restarà competitivitat al seu producte.

J. TORRES

Una altra estocada al vi mallorquí. L'Associació de Petits Cellers de Balears considera que el seu producte perdrà competitivitat amb l'aplicació del nou impost autonòmic sobre els envasos, que encarirà 3,5 cèntims la botella de 75 centilitres. El president, Andreu Oliver, mostrà preocupació i indignació amb aquesta mesura econòmica, ja que el tribut és una trava més per al vi illenc. Titllà la mesura de "salvatjada" i sosté que el Govern balear "no té en compte el problema afegit" que tenen els petits cellers. Es referí així a la insularitat i al fet que ja paguen un impost per al reciclatge.

Oliver explicà que, una vegada més, el vi mallorquí es troba en desavantatge respecte del vi que arriba de fora. "Els cellers de la Península no hauran de pagar el nou impost, però nosaltres sí, encara que el venguem a través de distribuïdors", assenyalà el president de l'associació. A més, els cellers de l'Illa ja han de fer front a unes despeses extra a causa de la insularitat.

Cada any, els vinaters de Mallorca importen entorn de 3 milions de botelles de la Península, que arriben via marítima. Oliver manifestà que el transport marítim "està en mans de dues empreses que han encarit moltíssim els preus" i, a mode d'exemple, recordà que fa poc més de deu anys dur una plataforma amb vint-i-quatre palets costava 900 euros, mentre que ara el preu és de 1.800 euros: el doble. A aquesta quantia cal afegir-hi les taxes de transport marítim, que també paguen els vinaters.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofre, fa mes de 8 anys

i les botelles de ví netejades com abans i reutilitzades, que no seria una bona sortida. genereriem més llocs de feina estable a Mallorca, els fabricans de vidre peninsulars produirien menys, els consumidors pagariem menys impostos i no contaminariem tant.

Valoració:0menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

@fart de tot: tu xerres de vins espanyols, i supòs que és qüestió de gusts, perquè a tot Espanya passa això que dius: hi ha vins bons i vins xerecs sobrevalorats també a Rioja i Ribera d D., per anomenar dues d.o. conegudes. A part, jo pensava més internacional quan comparava les qualitats. Que hi hagi vins xerecs i cars no és ni nou ni exclusiu de Mallorca, així que pel teu comentari deus ser tu qui no en té ni p... idea.

Valoració:0menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 8 anys

@ianekin:i en molts casos menys car que altres de la mateixa qualitat!!...No tens ni p...idea de lo que xerras.Ara a Mallorca se fà molt vi,n'hià de molt bons,pero tambe de molt xarecs i no se corresponen en lo que fan pagar.Esta be defençar es nostros productes per amb es cas d'es vi es preus son abusius per sa qualitat que tenen enfront de vins de la resta de Espanya.

Valoració:-4menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

Tot el que sigui fotre la nostra indústria i afavorir la dels altres ja els hi va bé, eh? Idò jo seguiré bevent només vi mallorquí encara que el desgovern que tenim el vulgui fotre, que és ben bò, i en molts de casos menys car que altres de la mateixa qualitat. Anau a les cates i ho veureu!

Valoració:-1menosmas
Per TRANSPARÈNCIA, fa mes de 8 anys

Millor seria que el Sr. Aguiló revisas quants seguidors pp tenen paga del GoverN a raó de 40 /50.000 €

Valoració:7menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Els imposts ofeguen la vida a les Illes Balears, ja que bona part d'allò que es paga se'n va fora.

Valoració:4menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

No els han votat? Ara que s'ho menjin amb patates

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris